Timp de trei zile, weekend-ul trecut, Bazinul Olimpic din Bacau a gazduit Campionatele Nationale de Sarituri in Apa la categoriile Seniori, Juniori A si Juniori B. Din pacate, la start s-au prezentat doar 20 de sportivi, un record negativ pentru o competitie de un asemenea nivel.

Sportivii care s-au intrecut la aceasta reuniune au fost reprezentantii cluburilor Steaua Bucuresti, Trimf Bucuresti, CSS Sibiu, CSM Sibiu, Olimpia Bucuresti, Liceul “Emil Racovita” Bucuresti si SCM Bacau. De altfel, s-a simtit lipsa celor mai titrati saritori in apa bacauani, cei care ne reprezentau la Europene si Mondiale: Catalin Cozma, care are un contract pe un vas de croaziera in S.U.A. si Mara Aiacoboae care este plecata la studii tot in Statele Unite.

“Se simte schimbul de generatii dar si lipsa bazinelor, la ora actuala in România fiind doar trei bazine pentru sarituri. Spre deosebire de inot, unde poti inota o lungime de bazin pâna la 80 de ani, la sarituri in apa sportivii renunta mai repede pentru ca este un sport cu grad de periculozitate ridicat, in special la platforma de 10 metri”, a explicat Adrian Gavriliu, coordonatorul sectiei de sarituri in apa la SCM Bacau.

PUBLICITATE

In pofida prezentei reduse a competitorilor, multumirea vine prin compararea punctajelor finale ale sportivilor cu pretentii de participare la campionatele de mare anvergura, cu punctajele sportivilor din alte campionate din Europa sau din lume. Singurul sportiv participant la “Nationalele” de la Bacau care si-a indeplinit baremul impus de Federatia Româna de Natatie pentru participarea la Europene este Alin Rontu, de la SCM Bacau.

Cele mai bune rezultate ale saritorilor in apa bacauani:

Alin Rontu : locul 1 – platforma juniori A, locul 1- trambulina 3m juniori A, locul 1- trambulina 3m seniori, locul 1- trambulina 1m juniori A, locul 2- trambulina 1m seniori
Cosmin Hongu :  locul 2 – trambulina 3 m juniori A, locul 2 – platforma juniori A, locul 2 – trambulina 1m juniori A

Ruxandra Munteanu: locul 1- trambulina 1m juniori B, locul 1- trambulina 3 m juniori B, locul 1- platforma juniori B

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ