35 de ani de activitate. Peste 6.300 de absolventi care si-au continuat traseul educational in licee si colegii de prestigiu, 473 de premii I, 272 premii II, 169 premii III, 121 mentiuni si 53 de diplome de excelenta la olimpiade si concursuri nationale, alte 221 premii I, 169 premii II, 211 premii III si 655 de mentiuni, la olimpiadele si concursurile judetene. Doua reviste ale scolii: „Confluente” si „Am drag(an) de scoala”.

Alte sapte reviste ale claselor. Colocvii de istorie si critica literara „Mihai Dragan”. Proiecte scolare educationale si in parteneriat. 38 de cadre didactice autori / coautori de carti. 13 profesori si invatatori, cu burse internationale Comenius de formare continua. Opt directori si 12 directori adjuncti. Sunt doar câteva repere din tot ce inseamna 35 de ani de activitate la Scoala „Mihai Dragan”, care joi, la ceas aniversar, a organizat, cu aceasta ocazie, un spectacol inedit, la Sala Ateneu, din Bacau. Un spectacol al elevilor si dascalilor, cu invitati speciali – reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, fosti elevi, parlamentari, inspectori scolari si foste cadre didactice ale scolii.

[wonderplugin_gallery id=”504″]

Dupa intonarea Imnului Scolii, cuvântul de deschidere a apartinut directorului in functie al unitatii de invatamânt, prof. Nicoleta Olaru, care a declarat: „Noi, cei ce ne desfasuram activitatea in Scoala Gimnaziala «Mihai Dragan», ne mândrim ca muncim intr-o scoala buna din oras, care de-a lungul celor 35 de ani a ajuns sa fie recunoscuta prin rezultatele obtinute. Când spui «Scoala» te referi la emotii si la dorinta de a cunoaste tainele invataturii, de a te pregati astazi pentru mâine, de a fi tot mai bun. «Scoala» inseamna prezent, dar si trecut si, neaparat, viitor, deoarece aici formam oamenii viitorului. De-a lungul celor 35 de ani s-au schimbat multe in Scoala Gimnaziala «Mihai Dragan», dar dorinta de a pastra scoala la cotele la care cei de pâna acum au adus-o este vie. La multi ani, Scoala draga, iar celor ce muncesc in ea, sanatate si putere pentru a transmite sufletelor cu care lucreaza trebuinta de a invata toata viata.” A urmat un frumos program artistic, prezentarea echipei manageriale, acordarea de diplome fostilor directori si un colocviu de impresii.

Scoala „Mihai Dragan”, situata in cartierul Miorita din partea de nord a orasului, a fost daca in folosinta la 1 septembrie 1981, ca Scoala nr. 11 Bacau. La infiintare, unitatea de invatamânt avea un director, 10 invatatori, 17 profesori, doi maistri instructori, 634 de elevi, 16 sali de clasa, trei laboratoare, trei ateliere, o sala de sport si o biblioteca. In al 14-lea an de existenta, pe 3 iunie 1995, scoala a primit numele de „Mihai Dragan”, un remarcabil om de cultura, critic si istoric literar, eminescolog, editor, publicit, doctor in filologie. In 2011, prin restructurarea retelei scolare, Scoala „Dragan” primeste ca structuri Scoala nr. 9 si Gradinita nr. 9, in 2013, Gradinita „Raza de soare”, iar anul scolar trecut, Scoala „G.M.Cancicov” si Gradinita nr. 4, devenind astfel cea mai mare institutie de invatamânt preuniversitar din Bacau. In prezent, aici invata aproape 1.700 de elevi si prescolari, sub indrumarea a 93 de cadre didactice, in 66 de sali de clasa, laboratoare, 11 cabinete, un amfiteatru, o sala de spectacole, trei biblioteci, doua sali si trei terenuri de sport.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ