24 iulie 2024
ActualitateSărbătoarea Sânzienelor la Colegiul N.V. Karpen din Bacău

Sărbătoarea Sânzienelor la Colegiul N.V. Karpen din Bacău

La Colegiul “N.V. Karpen” din Bacău, Catedra de limba și literatura română, reprezentată de profesorii Simona Lăcătușu și Simona Șova, a încheiat anul școlar cu o activitate demonstrativă remarcabilă, dedicată Sânzienelor. Cu versuri din folclorul românesc invocând farmecul și magia acestei sărbători, evenimentul a fost o celebrare poetică și estetică a muncii depuse pe parcursul anului.

O activitate demonstrativă cu iz poetic

Titlul ales pentru activitate, “Poetic, poietic, estetic: perspective posibile și valori inter și transdisciplinare în actul didactic (Chipuri și muze)”, reflectă intenția coordonatorilor de a integra abordări inovative în predarea-învățarea-evaluarea textului liric. Evenimentul a implicat echipe de eleve din clasele a IX-a A și a X-a A, care au folosit metoda Caviardage pentru crearea de poezii. Această metodă presupune selectarea cuvintelor și frazelor dintr-un text existent pentru a crea un nou text liric.Sânzienele – Între tradiție și modernitate

Într-un decor poetic și plin de farmec, elevii au recitat și au creat poezii, iar atmosfera a fost îmbogățită de sunetele unui pian, care au însoțit incantațiile și versurile inspirate de tradiția Sânzienelor. Împletind elemente de folclor și literatură modernă, activitatea a reușit să aducă în prim-plan frumusețea și relevanța culturală a acestei sărbători.

Un final de an magic

Coordonatorii, profesorii Simona Șova și Simona Lăcătușu, și-au exprimat dorința ca această activitate să fie o încheiere magică a anului școlar, urându-le tuturor vacanță plăcută și plină de farmec. Prin astfel de evenimente, Colegiul “N.V. Karpen” din Bacău demonstrează angajamentul față de educația de calitate și cultivarea talentelor elevilor săi.

 spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri