Sâmbata, 16 iulie 2016, si miercuri, 20 iulie 2016 calugarii carmeliti de la Luncani sarbatoresc cele doua hramuri ale manastirii. Aceste doua zile de hram sunt precedate de alte zile de pregatire spirituala. Sâmbata, incepând cu ora 10.30 are loc solemna celebrare euharistica, in cinstea Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel.

La sfârsitul sfintei Liturghii va urma rugaciunea speciala de cerere pentru aceasta sarbatoare. Pentru cei care inca nu au primit scapularul si doresc sa se consacre Fecioarei Maria, va urma binecuvântarea si imbracarea sfântului scapular carmelit.

Pentru sarbatoarea profetului Ilie, in perioada 17-19 iulie 2016, in biserica din Luncani se va celebra Triduum-ul pentru aceasta sarbatoare iar miercuri, 20 iulie 2016 la ora 10.30 se va celebra Sfânta Liturghie de Hram, in cripta Profetului Ilie. In aceeasi zi va avea loc si binecuvântarea apei.

PUBLICITATE

Toti crestinii sunt invitati sa participe la aceste celebrari speciale si sa venereze scapularul purtat in timpul vietii de catre sfântul Ioan Paul al II-lea, expus in perioada acestor sarbatori la biserica din Luncani. (C.L.)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ