Biblioteca Orășenească „George Bacovia” Buhuși, în parteneriat cu Primăria Buhuși și Asociația Culturală „Renașterea”, a organizat, ca parte a proiectului Respectăm cartea împreună (ediția I), o întâlnire de suflet cu unii dintre cei mai fideli cititori ai săi. Oaspeții au fost colindați de minunatul grup coral al liceenilor, coordonat de prof. Mihai Macovei, preot. Despre Carte, Prietenul care nu trădează niciodată, au vorbit scriitorii Ion Dinvale, Ion Fercu, Petru Botezatu.

„Cartea, o bogăție la care trebuie să sperăm. Rezistența prin cultură a fost/ este întotdeauna eficientă. Cultura este un mijloc de evadare, de mântuire, dar și capitalul omului sărac”, a spus Ion Dinvale. 30 de cititori și reprezentanți ai unor instituții și firme (Mănăstirea Ciolpani, școli, liceu, biserici…) au primit cărți ale scriitorilor buhușeni, o agendă și un calendar personalizate și diplome speciale, „Prieten al Bibliotecii «George Bacovia»”, pentru atașamentul față de valorile culturale și etice promovate în cadrul amintitului proiect. Copiii au fost răsfățați și cu dulciuri și colăcei tradiționali. „La un moment dat, ne-a spus Nicolae Secure, premiant, mi-au dat lacrimile de emoție. A fost o festivitate deosebită.

O manifestare care a spus multe despre Carte, Bibliotecă, dar și despre Oameni”. „Investim și în Bibliotecă, în Carte și Cultură, în general, în Sănătate, Învățământ, infrastructură. Investim nu doar bani, ci și suflet în tot ceea ce ar putea aduce valoare adăugată calității vieții buhușenilor. Manifestarea de azi m-a emoționat și pe mine”, a spus ing. Vasile Zaharia, primar.

„La anul, ediția a II-a a sărbătorii. Peste doi ani, Centenarul Bibliotecii în Buhuși”, a adăugat Ioan Eduard Mihăilă, bibliotecar. Restaurantul „Cireșica” a fost sponsorul… culinar al manifestării.PUBLICITATE