Duminica, 29 iunie, Biserica Romano-Catolica „Ss.Petru si Paul” a sarbatorit hramul lacasului de cult. Cu incepere de la ora 11.00, mii de credinciosi au participat la liturghia solemna, unde au slujit in altar mai multi preoti din Bacau, dar si din alte localitati din zona Moldovei, alaturi de parintele decan Isidor Dâsca.

„Protectorii Bisericii sunt Petru si Paul, Petru fiind ucenicul lui Cristos, cel dintâi dintre apostoli, caruia i s-au incredintat de catre Isus, cheile bisericii. Sfintii Petru si Paul sunt fondatorii Romei crestine, patroni ai orasului Roma, ai multor localitati din lume, inclusiv ai municipiului Bacau.”
pr. Iulian Robu, de la biroul de presa al Episcopiei Romano-Catolice Iasi, Parohia Bacau

Biserica Romano-Catolica „Ss. Petru si Paul” este cel mai mare lacas de cult romano-catolic din Bacau. Constructia acesteia a inceput imediat dupa caderea regimului comunist, in apropiere de Biserica „Sf. Nicolae”.

PUBLICITATE

Slujba de sfintire si de consacrare a altarului a avut loc in luna noiembrie 2005, fiind sustinuta de catre Episcopul Petru Gherghel. In interiorul catedralei, in prezbiter, in stânga si dreapta tabernacolului, se afla statuile celor doi mari sfinti patroni.

Biserica are doua etaje, cu o cupola imensa ce da o stralucire deosebita in interior, fara niciun stâlp central de sustinere, cu altar incadrat in semicerc de un grup statuar format din sapte sfinti, centrala fiind statuia lui Isus Cristos.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ