Adormirea Maicii Domnului este unul din Praznicele Împaratesti ale Bisericii Ortodoxe, sarbatorit pe 15 august, care comemoreaza moartea, învierea si slavirea Maicii Mântuitorului. Sarbatoarea ortodoxa a Adormirii Maicii Domnului este foarte apropiata de ceea ce romano-catolicii numesc “Ridicarea la cer a Fericitei Fecioare Maria”.

În afara slujbelor religioase, in aceste zile se organizeaza si serbari populare.

In Bacau, cel mai iubit lacas de cult este Biserica Precista, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Enoriasii din aceasta parohie participa la Liturghie, dupa care, conform traditiei, praznuiesc in familie marea sarbatoare. Tot cu aceasta ocazie, in multe localitati sunt organizate manifestari culturale complexe, “Zilele orasului Târgu Ocna”, Festivalul “Revederea”, la Traian (14 august) sau Beresti Tazlau.

PUBLICITATE

In ajunul sarbatorii “Ridicarea la cer a Fericitei Fecioare Maria”, crestinii catolici vor pleca, duminica, ora 17.45, de la Biserica romano-catolica “Sfintii Petru si Paul”, intr-un pelerinaj, catre Sanctuarul din Barati, unde, la ora 20.00 se va celebra Liturghia Prevestiva. Luni, 15 august, la ora 11.00, se va celebra Liturghia Solemna de hram.

Peste tot, in localitatile unde bisericile poarta hramul Adormirea Maicii Domnului, cum sunt cele de la Rachitoasa, Plopu-Darmanesti, Ungureni, Berzunti, Gaiceana, Rosiori, Solont, Horgesti, Oituz, Gura Vaii, Borzesti, Casin, Sarata etc., sunt organizate, conform traditiei, de sute de ani, bâlciuri, serbari câmpenesti, spectacole artistice, iar la prânz, localnicii invita la masa rudele si pelerinii veniti la sarbatoarea crestinilor de pretutindeni. Este cea mai frumoasa sarbatoare de la mijlocul anului, consacrata ca una a familiei.

Sarbatoare mare la Saucesti

Locuitorii comunei Saucesti vor sarbatori in acest weekend “Zilele comunei”, care debuteaza vineri, la ora 17, cu Parada Portului Popular si un concurs de ansambluri. De la ora 19.30 este programat recitalul Mariei Tataru. Sâmbata, 15 august, de la ora 14, are loc un concurs de ansambluri, de la ora 19 va avea loc recitalul Danielei Condurache, iar de la ora 20 are loc Balul Gospodarilor. Duminica, 15 august, de la ora 14 este programat un meci de fotbal, de la ora 16 va avea loc un concert de muzica live, de la ora 20 recitalul Ramonei Hobu, iar de la ora 21 este programat concertul Alinei Eremia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ