Duminica, credinciosii otodocsi l-au praznuit pe Sfântul Nicolae si s-au adunat in numar mare la slujba.

A fost prilej de sarbatoare, in special in bisericile care poarta hramului marelui sfânt.

Bucurie a fost si pentru credinciosii Bisericii Romano-Catolice „Sfântul Nicolae”. Liturghia solemna de hram a fost prezidata de Episcopul Petru Gherghel, dar la altar au slujit numerosi preoti din Bacau si din alte localitati ale Moldovei. Sute de credinciosi au asistat la slujba, motiv pentru care aceasta s-a tinut in Biserica „Sfintii Petru si Paul”, mult mai încapatoare.

PUBLICITATE

Pr. decan, Isidor Dâsca le-a multumit tuturor celor care au tinut sa participe la aceasta frumoasa sarbatoare si, dupa o rugaciune colectiva, a oferit indulgenta plenara celor care s-au spovedit si impartasit in aceste zile.

Parohia „Sfântul Nicolae” este cea mai mare si cea mai veche parohie romano-catolica din Bacau. În anul 2013, parohia numara 2935 familii, cu 8254 de credinciosi. Sediul Decanatului Romano-Catolic de Bacau, ce însumeaza 21 de parohii, se afla tot în Parohia „Sfântul Nicolae”.

Ultima renovare exterioara a bisericii a fost realizata de catre pr. decan Isidor Dâsca în perioada 2012-2014. În acesti ultimi ani s-a schimbat acoperisul bisericii si al turnului, s-au renovat exteriorul si interiorul bisericii si s-au restaurat picturile interioare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ