Sâmbata, 30 iulie 2016, in cadrul sfintei Liturghii de la ora 10.30, in biserica „Sfântul Francisc de Assisi” din Bacau, PS Aurel Perca a conferit sacramentul sfântului Mir unui numar de 18 adolescenti si tineri.

Candidatii au inceput pregatirea pentru acest important eveniment in luna februarie. Cu ajutorul profesorilor de religie și a Surorilor Oblate Asumptioniste au aprofundat invatatura Bisericii cuprinsa in catehism, bucurându-se si de atentia si indrumarea pr. paroh Lucian Adam.

In ultimele doua saptamâni, candidatii au participat aproape zilnic la catehezele pentru sfântul Mir. Totodata, s-au straduit sa pregateasca celebrarea, cântarile, citirea lecturilor. Vineri, 29 iulie, incepând cu ora 16.00, copiii, parintii si nasii s-au spovedit, pentru a se dispune cum se cuvine pentru marea sarbatoare.

PUBLICITATE

La ora 10.15 Pr. Paroh, candidatii la Sf.Mir, comunitatea parohiala, preoții oaspeti si autoritatile locale si judetene in frunte cu dl. Sorin Brașoveanu, Președintele Consiliului Județean Bacau, i-au intâmpinat pe Ps. Aurel Perca și Pr. Decan Isidor Dâsca cu aplauze calduroase.

[wonderplugin_gallery id=”639″]

Liturghia solemna a administrarii sfântului Mir a inceput cu procesiunea din fata casei parohiale catre biserica “Sfântul Francisc”. Aici, episcopul, parintele paroh si preoti oaspeti, alaturi de un mare numar de credincioşi, prieteni, rude, parinti si nasi, i-au insotit pe adolescenții si tinerii care asteptau darul Duhului Sfânt. Acestia au fost implicati intr-un mod deosebit in desfasurarea celebrarii: au intonat cântarile bisericesti, au citit lecturile si invocatiile rugaciunilor, au adus darurile la altar, si-au reinnoit fagaduintele de la Botez cu lumânari aprinse in mâna.

La sfârșitul celebrarii a fost sfintita grota Sfântului Francisc din incinta bisericii, construita in anul 2003 prin generozitatea unei familii din Parohie si renovata in anul 2016 prin grija Pr. Lucian Adam. A urmat traditionala poza de grup cu Preasfintitul si sarbatoritii si au fost ridicati spre Cer 7 porumbei. (C.L.)

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ