Nici chilipirurile de la Fisc nu mai au cautare

Directia Generala a Finantelor Publice Bacau a organizat, de la inceputul anului, peste 60 de licitatii pentru valorificarea unor bunuri mobile si imobile. Asupra acestora fusesera instituite sechestre de catre organele fiscale, pentru recuperarea obligetiilor de plata datorate la bugetul de stat de diferite societati comerciale. Valoarea totala a bunurilor oferite a fost de aproape 15 milioane de lei. Vânzarea nu a mers insa prea bine, fiindca la licitatii au cam lipsit ofertantii. Bilantul primelor cinci luni ale anului arata ca din cele 60 de licitatii au avut succes doar trei licitatii, la care s-au vândut trei bunuri mobile in suma de 54.678 lei sI alte cinci bunuri imobile in valoare de 131.819 lei.

O cina intr-un Boeing

O licitatie cu totul inedita organizata de DGFP, dar dintr-o alta categorie de bunuri, a celor private intrate in posesia statului, s-a finalizat cu vânzarea unui avion Boeing 737-200, la pretul de numai circa 20.000 de euro, in timp ce in conditii normale costa cinci milioane de euro. Aeronava se afla de cinci ani la Aerostar, unde compania nigeriana careia iI apartinea l-a adus pentru reparatii. Fiindca respectiva companie a dat faliment intre timp, a renuntat la avion. Asa a ajuns in ograda statului român, iar Fiscul l-a scos la vânzare. Avionul a fost cumparat de o firma româna, care l-a transformat in restaurant.

“Se simte si in acest domeniu ca este perioada de criza. Valoarea bunurilor este stabilita de un evaluator autorizat, iar preturile nu ii atrag pe oameni. Avantajul este ca la al doilea termen pretul scade cu 25%, iar la al treilea termen cu inca 50%. In general, a fost vorba despre autoturisme si câteva imobile.”

Adrian Anghel, purtatorul de cuvânt al DGFP Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ