Pe 7 iunie, la Sumuleu Ciuc, in judetul Harghita, va avea loc o ceremonie dedicata Rusaliilor catolice, la care este anuntata participarea presedintelui Ungariei, Janos Ader, si a premierului Semjen Zsolt, care vor sosi in România in calitate privata.

De la Sumuleu Ciuc, cei doi ar putea veni la Ghimes Faget, la “Cantonul de la granita celor o mie de ani” ai Ungariei Mari. La sarbatoarea din 2013, la Ghimes au fost prezente circa 12.000 de persoane. Si in acest an sunt asteptati peste 10.000 de participanti, motiv pentru care s-au luat masuri speciale, menite sa previna aparitia unor conflicte.

Astfel, din dispozitia prefectului, structurile de ordine publica si siguranta statului “s-au organizat in vederea monitorizarii si interventiei – daca va fi cazul – pentru asigurarea unui climat de normalitate, de ordine, fara incidente”, precizeaza Dorian Pocovnicu.

PUBLICITATE

Ca si in alti ani in care Rusaliile au fost sarbatorite la aceeasi data de ortodocsi si romano-catolici, faptul ca traseele celor doua procesiuni se intersecteaza mareste riscul producerii unor altercatii.

Prefectul spera, totusi, ca anul acesta nu vor exista conflicte la Ghimes Faget, mai ales ca in zona, in perioada 6-8 iunie, se vor afla aproximativ 750 de ofiteri si subofiteri din Jandarmerie, Politie si Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

“Fac apel la toti participantii la acest eveniment, organizatori si invitati, sa respecte caracterul ceremonialelor religioase si sa nu raspunda provocarilor unor indivizi care ar putea incerca sa manifeste atitudini nationalist-extremiste.”
Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. pe langa cei 700 de politisti ar trebui sa vina si 700 de miii de romani cu Tricolorul Romaniei si cu garoafe galbene in mana pe care sa le ofere respectuos oaspetilor de peste tisa

LĂSAȚI UN MESAJ