Procurorii de la Parchetul de pe lânga Tribunalul Bacau au finalizat partial ancheta in cazul uciderii omului de afaceri Valeriu Damian si prin rechizitoriul intocmit au trimis in judecata sapte inculpati. Ancheta care a durat doi ani arata faptul ca Damian a fost ucis de sase cetateni moldoveni, dintre care cinci sunt inchisi pentru fapte similare in alte tari, instigati de nepotul sau, doi prieteni ai acestuia si doi cetateni moldoveni.

Suspectii de crima, se pare, au actionat dupa ce li s-a servit pontul ca in casa din Luncani s-ar afla suma de 300.000 de Euro. In final i-au luat viata pentru doar 700 de USD, un aparat foto si un colier din perle. Andrei T. este acuzat de omor deosebit de grav, tâlharie si violare de domiciliu. Grigore si Tudor D., cetateni moldoveni, Mihaita M., Nicusor G. si Victor N. sunt acuzati de instigare la omor deosebit de grav, la tâlharie si la violare de domiciliu.

Cel de-al saptelea inculpat este Mihail A. acuzat de favorizarea infractorului, inselaciune si instigare neurmata de executare la comiterea infractiunii de omor deosebit de grav. Acesta a dus anchetatorii pe piste gresite si a cerut si primit in schimbul informatiilor circa 7.200 de euro de la fratele victimei. Colaborarea s-a incheiat in momentul in care i-a sugerat acestuia din urma sa ii omoare pe cei doi suspecti indicati de el.

PUBLICITATE

Cauza a fost disjunsa iar cercetarile continua fata de acei suspecti pe care anchetatorii vor sa-i aduca in tara. Având in vedere numarul mare de inculpati si gravitatea faptei, investigatorii spun ca acestia risca sa fie inchisi pe viata. La acest caz au lucrat si politisti de la Investigatii Criminale de la Bucuresti, Bacau si ofiterii ai serviciilor de informatii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Sa pui sa cerceteze in libertate niste “cefe late” cum ca n-ar fi vinovati sau ca nu-i buna ancheta,mi se pare o magarie! Pai ancheta nu a fost facuta de colegi din sisteme similare cu judecatorul? Sau nu cumva si procurorul care a trimis in judecata inculpatii face parte din acelasi sistem cu judecatorul, adica cel judiciar? Deci se contrazic… Oricum ceva e putred. Si mai e ceva. Cum adica ii pui in libertate pe toti? Adica din toti 5 6 7 8 sau cati au fost, niciunul nu e vinovat? Da-o naibii

LĂSAȚI UN MESAJ