De pe 15 decembrie, băcăuanii care vor renunța la vechile electrocansice își pot cumpăra unele noi, în cadrul Programul „Rabla pentru Electrocasnice”. Astfel, cu un buget de 40 de milioane de lei, cel puțin 100.000 de consumatori vor putea să-și utileze locuințele cu aparate electrocasnice de ultimă generație.

Partea bună este că Administrația Fondului pentru Mediu a introdus în lista echipamentelor finanțate prin programul „Rabla pentru electrocasnice 2020” patru produse care nu au existat în edițiile anterioare, respectiv aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri și tablete, ajungându-se, astfel, la un total de 9 echipamente finanțate.

În plus, cei interesați pot obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite. Valoarea unui astfel de voucher este de 500 de lei, pentru laptopuri, de 400 de lei, pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase, 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe, și 200 de lei, finanțare nerambursabilă pentru aspiratoare.

Pentru obținerea acestor reduceri, amatorii trebuie să se înscrie online, în aplicația informatică de pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro. Aici, trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pe care intenționează să-l cumpere la preț subvenționat. După aceea, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile, pe care-l poate folosi la orice comerciant autorizat, unde va preda aparatul vechi pentru a-și achiziționa unul nou.

Atenție!, căci vechiul echipament trebuie să fie de același tip cu cel pe care clientul intenționează să-l cumpere, excepție făcând uscătoarele de rufe și mașinile de spălat vase. În aceste cazuri, se acceptă orice fel de obiect electrocansnic sau electronic. În prezent, încă se lucrează la lista comercianților care vor fi acceptați în program, urmând ca, foarte rapid, aceasta să poată fi consultată pe site-ul AFM.PUBLICITATE