3 octombrie 2023

Săptămâna prevenirii traficului de persoane

HomeActualitateSăptămâna prevenirii traficului de persoane

Săptămâna prevenirii traficului de persoane

Pe 18 octombrie este marcată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, căreia îi sunt dedicate o serie de acțiuni menite să atragă atenția asupra acestui fenomen și să conștientizeze publicul cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului de persoane. Concret, în perioada 14-20 octombrie 2019, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANTIP) organizează campania de informare și prevenire „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”. ANTIP își propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea și oferta care favorizează existența acestui fenomen.

„La nivelul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău se vor desfășura activități de prevenire pe tema traficului de persoane în mai multe unități de învățământ din județ, iar Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane va fi marcată printr-o activitate ce va avea loc, pe 18 octombrie, la Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău”, arată Liviu Nistor, inspector de specialitate în cadrul centrului.

Această zi a fost instituită în anul 2007 ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum și a propunerii înaintate de către Comisia Europeană pentru a atrage atenția asupra acestei forme de crimă organizată și pentru a influența în mod pozitiv deciziile și acțiunile guvernelor, autorităților locale și celorlalte instituții publice cu privire la sclavia modernă.Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri