3 octombrie 2023

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” 23 mai – 27 mai 2022

HomeActualitate„Săptămâna prevenirii criminalităţii” 23 mai – 27 mai 2022

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” 23 mai – 27 mai 2022

Săptămâna 23 mai – 27 mai a.c. este perioada de desfăşurare a evenimentului organizat de Poliţia Română la nivel naţional sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalităţii”.

„Săptămâna prevenirii criminalităţii” implică organizarea unor activități preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Evenimentul va avea un caracter unitar, tematica fiind din domeniile de referinţă selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2022.



Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, ziua de 23 mai este dedicată prevenirii discriminării, activităţile desfăşurate constând în întâlniri ale poliţiştilor cu elevi și părinți în colaborare cu Fundația de Sprijin Comunitar în cadrul proiectului „Grupuri vulnerabile în acțiune pentru o viață mai bună”. De asemenea, activități cu aceeași temă vor fi desfășurate și în colaborare cu Agenția Națională Împotriva traficului de ființe umane – Centrul Regiona Bacău, cu prilejul întâlnirilor cu elevii Colegiului ”Mihai Eminescu” Bacău.

În ziua de 24 mai vor fi desfăşurate activităţi de prevenirea violenței domestice. Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu poliţişti de proximitate vor desfășura activități de informare și prevenire la Clubul 60+ al Primăriei Municipiului Bacău și la Centrul ”Dr. Ștefan Ciobanu” al Fundației de Sprijin Comunitar.

În ziua de 25 mai, se vor avea în vedere activități de prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori. Polițiștii de prevenire și rutieră vor fi alături de preșcolarii Grădiniței din cadrul Școlii Gimnaziale ”Emil Brăescu” Măgura, pentru a-i învăța reguli de comportament, acasă, pe stradă, astfel încât să fie în siguranță.

În ziua de 26 mai, poliţiştii vor desfăşura activităţi specifice pentru siguranța on-line. Activitățile vor avea două componente, o componentă adresată elevilor prin implementarea programului ”Eroii internetului” și ce-a de-a doua în colaborare cu Universitatea ”V. Alecsandri”, Facultatea de Litere. Activitățile vor cuprinde informații despre protejarea detelor cu caracter personal, prevenirea cyberbullyingului, dar și a înșelăciunilor on-line.
În ziua de 27 mai, poliţiştii vor desfăşura activităţi specifice pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranţei rutiere, alături de Serviciul de Probațiune Bacău, dar și în trafic pentru prevenirea furturilor de și din auto și pentru conștientizarea consecințelor nerespectării regulilor de circulație.

Prin temele abordate în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii doresc să concentreze un număr mare de întâlniri cu cetăţenii într-o perioadă de timp bine determinată, astfel încât, în colaborare cu parteneri – autorităţi locale, unităţi de învăţământ sau mass-media, cetăţenii să fie informaţi despre necesitatea adoptării unei conduite de autoprotecţie în vederea reducerii riscului de victimizare.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri