Saptamâna trecuta, angajatii Centrului Regional de Tranzit (CRTz) al CN Posta Româna au declansat o greva spontana, suparati ca centrul va functiona la Iasi, iar ei vor famâne fara loc de munca. Conducerea companiei le promisese ca nu vor fi afectati de reorganizare daca vor semna ca sunt de acord cu reducerea normei. Angajatii au semnat, dar sefii CNPR nu s-au tinut de cuvânt. Salariatii au mai acuzat conditiile proaste de munca si salariile mici.

Ca reactie la protestul lor, de la Bucuresti au venit doi directori, care au discutat cu seful CRTz Bacau. Acesta a fost chemat, luni, in Capitala cu un studiu economic care sa demonstreze ca centrul din Bacau presupune cheltuieli mai mici decât cel din Iasi. Ionut Cocrea, lider de sindicat, afirma ca sunt sanse foarte mici ca CRTz sa ramâna in Bacau.

“Ei trag tare de tot sa fie la Iasi. Desi cifrele arata ca sunt cheltuieli mai mari sa aduci corespondenta si coletele pâna in Iasi si de acolo sa le distribui spre judete, nu vor sa renunte. Exista interese si eu cred ca e vorba de interese politice. Nu-i intereseaza. Raspunsul lor a fost ca trebuie sa analizeze si ca vom avea raspunsul intr-o saptamâna-doua!” – spune Ionut Cocrea – lider sindicat.

Cocrea mai arata ca Bacaul are propriul sediu, in timp ce CRTz Iasi functioneaza intr-un spatiu inchiriat, care costa 50.000 de euro pe luna.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ