Peste sapte sute de femei vor beneficia de cursuri gratuite de calificare in câteva meserii cautate pe piata muncii. Proiectul prin care va fi posibil acest lucru a fost lansat ieri, iar beneficiar este Camera de Comert si Industrie Bacau.

Cursurile vor incepe in luna septembrie, iar intreaga durata a proiectului este de un an si sase luni, pâna pe data de 5 noiembrie 2015. Valoarea eligibila este de 9,93 milioane lei. Proiectul este multi-regional si va include cursuri in judetele Bacau, Neamt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Harghita si Mures.

Obiectivul general al proiectului este cresterea oportunitatilor de angajare pentru 738 de femei, prin asigurarea accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere. Grusul tinta incude femei din mediul rural si urban, cu vârste intre 18-60 de ani, care din punct de vedere socio-economic sunt inactive, somere si/sau in cautarea unui loc de munca.

PUBLICITATE

Activitatile care se vor desfasura in cadrul proiectului vizeaza calificare/recalificare in alimentatie publica, estetica, ingrijitor batrâni/copii, antreprenoriat. Participantele vor primi si o indemnizatie lunara de maxim 900 lei, proportional cu orele de curs la care iau parte.

Cursurile se vor desfasura in incinta Camerei de Comert si Industrie Bacau, unde va fi amenajat si un laborator pentru practica. La conferinta de lansare a proiectului au participat reprezentanti ai mai multor primarii din judet si de la alte institutii. Amanunte despre proiect se pot obtine de la managerul de proiect, Mihai Tulbure, sau de la Petronela Stefan, coordonator parteneri, la adresa de e-mail ccibc@ccibc.ro.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ