Săptămâna aceasta, pe 14 şi 16 februarie 2020, de la ora 18.00, are loc premiera spectacolului „Sâmbăta Gandhi tăcea”, după Anastasia Bukreeva, regia Aleksandr Ogariov.

Scenografia este semnată de Clara Pop, coregrafia de Mariana Gavriciuc, iar Adrian Buliga revine în Teatrul Municipal „Bacovia” pentru lighting design.

Spectacolul are dublă distribuţie, pe anumite roluri urmând să alterneze mai mulţi actori.

Distribuţia completă este următoarea: Tudor Hurmuz, Daniela Vrînceanu, Matei Bogdan/Valentin Branişte, Florina Găzdaru/Eliza Noemi Judeu, Ion Goranda, Bianca Babaşa, Andreea Darie, Ştefan Alexiu, Vlad Nicolici, Minodora Broscoi.

Regizorul Aleksandr Anatolievici Ogarjov s-a născut în 1961, în Soci (Rusia). A absolvit regia la GITIS, cea mai importantă universitate de teatru din Rusia, la clasa celebrului regizor Anatoli Vasiliev, căruia i-a fost apoi asistent. Din anul 1992 este angajat la Teatrul „Şcoala de Artă Dramatică”, unde montează spectacole, dar şi joacă. Din 2016 este directorul artistic al Laboratorului Teatrului „Şcoala de Artă Dramatică” – LCZ (Laboratorul Combustiei Zilnice).

Spectacolul „Sâmbăta Gandhi tăcea” este cea de-a doua colaborare cu Teatrul Municipal „Bacovia”, după Atelierul de artă dramatică Cehov, susţinut în luna aprilie 2019, cu actorii băcăuani, şi finalizat cu spectacolul – laborator „Trei surori”, de Anton Pavlovici Cehov, prezentat şi primit foarte bine de public şi de critica de specialitate, în cadrul Bacău Fest Monodrame 2019.

La Teatrul Municipal „Bacovia”, piesa „Sâmbăta Gandhi tăcea” este jucată pentru prima dată în străinătate, deci este premieră naţională în România, şi, totodată, premiera internaţională a piesei.

Biletele la premieră se pot achiziţiona în agenţia de bilete, dar mai simplu direct de pe siteul teatrului, la adresa http://teatrulbacovia.ro/bilete-online/. Preţuri pentru premieră: 33 de lei în sală, 38 de lei la loje. C.P.PUBLICITATE