27 septembrie 2023

Salvamont Bacău repară refugiul de pe vârful Șandru Mare

HomeActualitateSalvamont Bacău repară refugiul de pe vârful Șandru Mare

Salvamont Bacău repară refugiul de pe vârful Șandru Mare

Pentru îmbunătățirea siguranței și calității turismului montan din zona Munților Nemira, Salvamont Bacău a început procesul de renovare a refugiului de pe vârful Șandru Mare, o resursă esențială pentru turiștii care explorează această zonă pitorească. Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții Salvamont Bacău într-un comunicat oficial.

Acest refugiu, utilizat de mulți ani de către turiști mai mult sau mai puțin civilizați, a devenit de nelocuit în ultimul timp din cauza condițiilor precare și a degradării structurii. Cu scopul de a asigura un mediu sigur și confortabil pentru turiștii care aleg să exploreze frumusețea Munților Nemira, Salvamont Bacău a demarat un efort de renovare ambițios.

Eforturile de renovare sunt coordonate de către salvatorii montani locali și angajații Serviciului Public Județean Salvamont Bacău, cu sprijinul deosebit din partea vicepreședintelui Consiliului Județean Bacău, domnul Gelu Panfil, și a sponsorilor care au furnizat materialele necesare pentru acest proiect.Lucrările de renovare au început deja și se desfășoară într-un ritm alert. Echipa Salvamont speră să finalizeze proiectul până la sfârșitul săptămânii, astfel încât refugiul să fie din nou disponibil pentru turiști în cel mai scurt timp posibil.

Salvamont Bacău își exprimă recunoștința față de toți cei implicați în acest efort comun de a îmbunătăți turismul montan din zona Munților Nemira și reafirmă angajamentul de a continua să protejeze și să servească comunitatea de iubitori ai naturii și pasionați de aventură.

Alte titluri
Alte titluri

A început forajul la pasajul suprateran care va traversa Calea Mărășești

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu anunță începerea forajului pentru...

Statul, împrumutat de băcăuani cu zeci de milioane de euro

Mii de băcăuani au investit în obligațiunile guvernamentale. Investitorii...

Viceprimarul Liviu Miroșeanu anunță planuri pentru transformarea Străzii Prieteniei în Zonă Pietonală

Viceprimarul Liviu Miroșeanu a anunțat planuri ambițioase pentru strada...

Ultimele știri