Aflat la cea de-a XXV-a editie, evenimentul Saloanele Modovei este unul amplu si de importanta majora pentru cultura nationala, fiind singura manifestare expozitionala si competitionala care a avut o activitate neintrerupta, timp de 25 de ani. Ideea Saloanelor Moldovei, liant intre doua parti geografice, Bacau-Chisinau, s-a nascut in 1990, din initiativa maestrului Ilie Boca, Muzeul de Arta din Bacau fiind delegat cu toate responsabilitatile organizatorice.

Desfasurate doar in Bacau, in perioada 1991-1992, incepând cu editia 1993, expozitiile s-au deschis si la Chisinau, fiind largita si aria institutiilor participante, acordându-se, anual premii, pe genuri de arta. Anul acesta, Marele Premiu a fost atribuit sculptorului bacauan Gheorghe Zarnescu. Joi, 22 octombrie, ora 10.30, va avea loc vernisajul expozitiilor de la Muzeul de Arta, Galeriile „Frunzetti” si Galeria HOL, de la Muzeul de Istorie.

aa

PUBLICITATE

De la ora 15.00, la Galeriile ALFA, se va vernisa expozitia-concurs Saloanele Moldovei, editia a XXV-a, decernarea premiilor Saloanelor, lansarea Catalogului de eveniment si a revistei Museum. Incepând cu ora 17.00, la Centrul de Cultura „George Apostu” se va desfasura Ceremonia Decernarii Plachetei si Diplomei aniversare, urmata de un recital de pian – Alexandru Catalin Stanescu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ