Aflata la editia a XXIII-a, Expozitia-Concurs de Arta Plastica Contemporana “Saloanele Moldovei”, manifestare traditionala, organizata, prin rotatie, in Bacau si Chisinau si-a desemnat câstigatorii la toate categoriile din concurs.

Juriul, format din Mariana Popa – presedinte, director al Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”, Roxana Barbulescu, Marinela Bucur, Silvia Cibotari, Anatol Danilisin, Tudor Fabian, Ilie Leu, Madalina Mirea si Tudor Stavila a nominalizat, la prima jurizare, din 13 august 2013, 35 de lucrari, din cele peste 300 intrate in concurs, acordând, in final, urmatoarele premii:

Marele Premiu, acordat de Complexul Muzeal “Iulian Antonescu Bacau, a fost atribuit lui Felix Aftene – Bucuresti, Premiul pentru Pictura, acordat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova: Iurie Lupu – Chisinau, Premiul pentru Arta Decorativa, acordat de Primaria Chisinau: Svetlana Sugjda – Chisinau, Premiul Centrului International de Cultura si Arte “George Apostu” bacau; Sorin Otânjac – IasI, Premiul Uniunii Artistilor Plastici din România: Nicolae Rurac – Chisinau, Premiul “Mihai Grecu” al UAP din Republica Moldova: Mihai Pamfil – Iasi, Premiul Muzeului National de Arta al Moldovei: Bogdan Hojbota – Bucuresti, Premiul pentru Grafica, acordat de Consiliul Judetean Bacau: Nina Sibaev – Chisinau, Premiul pentru Sculptura, acordat de Primaria Municipiului Bacau: Mihai Damian – Chisinau.

PUBLICITATE

Au mai fost distinsi cu Diplome de Excelenta Vladimir Smirnov, Ilie Boca si Ion Croitoru, toate acordate de Uniunea Artistilor Plastici din Republica Moldova. “Editia din acest an a Saloanelor Moldovei a fost una foarte buna, lucrarile expuse fiind la un nivel calitativ apropiat, de aici si dificultatea juriului la selectie, unde a fost nevoit sa creasca numarul nominalizarilor de la 27 la 35. Au prezentat câte trei lucrari, artisti din Bacau, Chisinau, Iasi, Bucuresti, dar si din alte localitati din cele doua tari, de data aceasta Bacaul a luat o Diploma de Excelenta, acordata artistului Ilie Boca”, ne-a spus, la intoarcerea de la Chisinau, Mariana Popa, presedinta juriului.

Vernisajul expozitiei si premierea vor avea loc pe 31 august 2013, la Chisinau, unde vor fi prezenti membri ai juriului, cât si reprezentanti ai institutiilor care au acordat premii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ