5 mai 2024
Zona zeroEu știuSalamul Victoria, un clasic în lumea mezelurilor

Salamul Victoria, un clasic în lumea mezelurilor

Atunci când pregătești micul dejun sau un platou rapid, în timpul zilei, mai mult ca sigur salamul nu lipsește de pe farfuriile tale și din combinațiile pe care le pregătești. Indiferent că alegi să-l mănânci cu brânză sau roșii, să faci sandvișuri cu cașcaval sau să-l ai alături de omletă, gustul său este de neînlocuit.

Uite de ce salamul Victoria este cea mai bună opțiune pe care să o alegi pentru mesele tale:

 Salamul Victoria este făcut după o rețetă clasică.



 Oricât de multe opțiuni de mezeluri apar pe piață, la un moment dat acestea te fac să te simți confuz și te pun într-o dificultate din punct de vedere al alegerii. În acele momente, cel mai indicat este să optezi pentru o variantă clasică, pentru o rețetă care a fost practicată de zeci, dacă nu chiar de sute de ani și, nu în ultimul rând, pentru o rețetă care produce unul dintre cele mai gustoase produse de acest tip de la noi din țară.

Unde mai pui că rețeta este chiar românească?

Apropo, aceasta conține carne de porc, în proporție de peste 80% (pulpă de porc fasonată și tăiată bucăți), dar și condimente precum piperul negru, sare și zahăr sau chiar nucșoară.

 

Salamul Victoria – aceeași rețetă, mai multe gusturi.

Probabil că dacă ai încercat acest mezel de la mai multe branduri, ai observat că gustul său este ușor diferit în funcție de marca de la care l-ai cumpărat. Și dacă te întrebi de unde vine această diferență, ei bine este vorba despre rețeta bucătarului și despre felul în care fiecare marcă reușește să particularizeze, printr-un element care să nu schimbe gustul original sau compoziția originală, dar care să aducă și un plus de gust, o notă distinctivă.

Cum se pregătește salamul Victoria

 Pentru a pregăti cel mai bun mezel, se ține cont de o schemă tehnologică, care trebuie urmată îndeaproape. Nu este la fel ca atunci când pregătești orice alt tip de mâncare la tine în bucătărie, pentru că prcesul este unul lung, care necesită performarea mai multor tipuri de acțiuni.

Spre exemplu, odată cu primirea cărnii, aceasta trebuie tranșată, pusă la saramură, trecută prin malaxor, pentru a se crea o pastă. Apoi se trece la umplerea formelor, la prima rundă de afumare caldă, la fierbere, afumare rece și răcire.

 

Alte feluri de salam recomandate pentru mesele tale zilnice

Ai încercat acest mezel, însă nu se potrivește gusturilor tale? Preferi, totuși, o rețetă din afara țării, un produs care să conțină carne mai slabă, dar și puțină slănină? Ce zici de un salam fuet, a cărui rețetă este originară din Catalonia?

Nu doar modul său de preparare este diferit, dar și aspectul său. Spre deosebire de Salamul Victoria, care este mai lat, cel fuet are un diametru mai mic și o lungime de aproape 30 de centimentri, fiind copt mult mai mult.

Acest tip de mezel are și câteva ingrediente suplimentare, precum vinul alb sau usturoiul, iar diferențele sale de gust nu depind doar de la o marcă la alta, ci și de la o regiune la alta, aici intervenind un soi de apropriere culturală a fiecărei zone.

O altă diferență pe care o pune în prim-plan acest tip de salam este prezentă și atunci când vine vorba de modul de preparare și de procesele multiple prin care trebuie să treacă pentru a ajunge la cea mai bună variantă în farfurie.

Astfel, acest tip de mezel este preparat după o tehnică mai veche de 3.000 de ani, care presupune fermentația unor bacterii și acoperirea cărnii cu sporii unei ciuperci. Cu toate că aceste procedee nu sună foarte bine, trebuie să știi că ele sunt controlate și faptul că se produc de sute de ani certifică atât calitatea lor, cât și gustul impresionant pe care îl au.

Așadar, indiferent ce tip de mezel alegi să mănânci, asigură-te mai întâi de calitatea sa. Numele brandului producător poate veni în ajutorul tău.

 

 

 

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri