Emblemă a incompetenței administrației locale, „groapa polivalentă” din cartierul CFR este o pată pe obrazul orașului. Lucrările au debutat în urmă cu 5 ani, însă de proiectul sălii polivalente s-a ales praful.

Viitorul e sumbru pentru ceea ce a rămas din șantierul Sălii Polivalente din cartierul CFR. O groapă căscată în pământ, a cărei săpare a „ușurat” bugetul local cu câteva milioane de euro, este tot ce a rămas la 5 ani de la începerea „lucrărilor”.

Singurii care au avut ceva de câștigat au fost edilii Bacăului. Sub conducerea fostului primar, Romeo Stavarache, azi în arest la domiciliu, administrația locală PNL a defilat în campania din 2012 cu proiectul noii săli polivalente. Imaginile procesate pe calculator înfățișau, însă, o himeră. Proiectul este în colaps, iar de milioanele de euro risipite până în prezent nu se mai știe nimic.

PUBLICITATE

DSC_1705„Cu milioanele îngropate în groapa polivalentă din cartierul CFR am fi putut continua lucrările de la Spitalul Municipal. Practic, administrația Stavarache – Luchian – PNL a finanțat cea mai scumpă groapă săpată vreodată în municipiul Bacău. Această groapă reprezintă, în cheie simbolică, eșecul administrației locale PNL. Au căutat, în 2011-2012, o metodă de a sifona banii publici și, din păcate, au reușit”, a declarat deputatul Cosmin Necula.

Acesta a arătat că lucrările făcute până în prezent în cartierul CFR sunt acum inutilizabile și că fundația sălii este iremediabil compromisă. „Polivalenta” electorală din cartierul CFR ar fi trebuit executată de un consorțiu de firme condus de societatea Polimex-Mostostal. Subsidiara din România a companiei poloneze, Coifer Impex, a intrat în faliment, iar bugetul local nu a mai putut susține lucrarea megalomană. Asta în condițiile în care Bacăul are o sală a sporturilor ce necesită lucrări de reabilitare și modernizare la standarde europene.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.