13 aprilie 2024
SportSajad Esteki, incert pentru jocul cu CSM București

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor

Sajad Esteki, incert pentru jocul cu CSM București

Interul iranian s-a accidentat la inghinali la partida din runda 21, cu CSM Constanța, ieșirea sa de pe teren compromițând șansele băcăuanilor de a obține une rezultat favorabil pe terenul vice-liderei

Sâmbătă, în uvertura etapei 31 din Liga Zimbrilor, handbaliștii CSM Bacău au fost învinși cu 33-27 (13-16), în deplasare, de vice-lidera CSM Constanța. Victoria gazdelor s-a materializat greu, pe final, după ce băcăuanii au condus vreme de 50 de minute, ultima dată cu 25-24. Și poate că finalul partidei de la Constanța ar fi avut un alt deznodământ dacă iranianul Sajad Esteki nu s-ar fi accidentat la mușchii inghinali, fiind nevoit să părăsească terenul.

Forfaitul lui Esteki, adăugat altor trei absențe (Florin Dospinescu, Eduard Belchite și Oleksii Ganchev- niciunul nefăcând deplasarea la Constanța) a lăsat echipa lui Leonard Bibirig fără resurse ofensive în ultimele zece minute ale jocului de pe Litoral, atunci când CSM Constanța a reușit să întoarcă rezultatul în favoarea sa. Iar accidentarea lui Esteki apasă echipa băcăuană și în vederea următorului meci de campionat, programat sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 17.30, pe teren propriu, contra grupării de pe locul 5, CSM București.Dacă Dospinescu (care a acuzat o problemă medicală săptămâna trecută) și Belchite (învoit ca urmare a unui deces în familie) vor reintra în lot pentru jocul cu CSM București, în schimb lucrurile stau cu totul altfel pentru ceilalți doi absenți de la Constanța. Pentru Ganchev, campionatul este practic încheiat, în condițiile în care accidentarea sa nu lasă margini pentru o recuperare în timp util. În ceea ce-l privește pe Esteki, acesta este incert pentru partida cu CSM București.

„Accidentarea ui Sajad mă îngrijorează, mai ales că vorbim de un jucător exponențial pentru noi. Absența sa a cântărit greu în finalul meciului de la Constanța și ne pune serios în dificultate în vederea jocului cu Bucureștiul. Sper din tot sufletul să-l putem recupera”, a declarat antrenorul CSM Bacău, Leonard Bibirig. Interul iranian urmează să fie supus unei ecografii, rezultatul urmând să arate ce șanse ar exista ca el să fie refăcut până sâmbătă. CSM București va veni la Bacău după victoria de duminică, împotriva Focșaniului, 27-23 (17-8), care a apropiat formația lui Colin Voica la patru puncte de ocupanta locului 4, Potaissa Turda.

Asta în condițiile în care, tot duminică, Potaissa a cedat surprinzător, 36-41 (18-20), acasă, în fața Sucevei. În urma rezultatelor de duminică, 31 martie, ocupanta locului 7, CSU din Suceava a egalat la puncte, 31, formația de pe poziția a șasea, HC Buzău, care va trage cortina peste runda 21 de-abia pe 10 aprilie, atunci când va evolua pe teren propriu, împotriva campioanei Dinamo.

Cu cinci etape înainte de finalul Ligii Zimbrilor, CSM Bacău se află pe poziția a opta, cu 27 de puncte, patru în minus față de echipele de pe locurile 6-7, HC Buzău 2012 și CSU din Suceava. Până la finalul sezonului, „CSMeii” mai au trei jocuri pe teren propriu, cu CSM București (6 aprilie), CSM Focșani 2007 (21 aprilie) și Steaua (24 aprilie) și două în deplasare, cu Minaur Baia Mare (14 aprilie) și Universitatea Cluj (19 mai). Partidelor din campionat li se adaugă duelul din Cupa României, programat pe 16 aprilie, pe terenul lui Dinamo.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri