La finalul saptamânii trecute, Pensiunea “Margo” din Lilieci a gazduit concursul de sah “Turneul Dr. Lupusoru”. Organizata de Clubul Sportiv Regional de Sah “Nord Est” din Bacau, competitia a reunit la start 69 de concurenti de la mai multe cluburi din tara. Partea leului in ceea ce priveste numarul de participanti si-au taiat-o gazdele de la “Nord Est”, gruparea condusa de Costica Lupusoru prezentându-se cu 23 de sahisti.

Alaturi de clubul organizator, au mai concurat Politehnica Iasi, Sah Club Galati, CSM Focsani 2007, Realitatea Husi, Cimentul Bicaz, CS de Sah Ioios Brasov, Universitatea Craiova, Vados Arad, Alex Brasov si CS Crisul Oradea. Cel mai bine cotat sportiv a fost Lucian Filip (ELO 2467), la start inscriindu-se numerosi posesori ai titlului de Candidat Maestru.

S-a jucat in sistem elvetian, 9 runde, sah rapid, arbitrajul fiind asigurat de-a lungul celor doua zile de turneu de arbitrul international Sebastian Volcinsche. Primele cinci locuri in clasamentul general au fost ocupate, in ordine, de Lucian Filip (Vados Arad), Virgil Dumitrescu (Cimentul Bicaz), Andrei Arghirescu (Alex Brasov), Ionel Luca (Crisul Oradea) si Marian Vasile (Realitatea Husi). La categoria ELO 1600, primul clasat a fost Constantin Bogdan Craciun (“Nord-Est” Bacau), in timp ce topul sportivilor bacauani de la “Nord -Est” a avut urmatoarea configuratie: Viorel Stelica Dumitruc (6, 5 puncte, locul 7 in ierarhia generala), Pavel Andronache (6 puncte, locul 9) si Constantin Bogdan Craciun (6 puncte, locul 15).

PUBLICITATE

La categoria 14 ani, primul clasat a fost Mihai Eduard Padurariu (Sah Club Galati), la categoria 14-18, locul intâi a fost ocupat lui George Daniel Scripcaru (Politehnica Iasi), iar la categoria S 50A victoria a revenit lui Stefan Axinte (Micul Sahist Iasi). O remarca speciala pentru evolutia juniorilor Mihai Eduard Padurariu (Sah Club Galati) si Teodora Avadani (CSM Focsani 2007), care au totalizat 5, 5, respectiv 5 puncte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ