De astazi si pâna duminica, Pensiunea Margo din Lilieci va gazdui un important concurs de sah. “Probabil, cel mai important turneu sahistic desfasurat in ultimii ani in Bacau”, a prefatat reprezentantul Clubului Sportiv Regional de Sah Nord-Est, Costica Lupusoru prima editie a Cupei Municipiului Bacau.

Organizata de CS Regional de Sah Nord-Est, Cupa Municipiului Bacau se va desfasura in sistem elvetian, 7 runde si va reuni la start 75 de sportivi legitimati la cluburi din intreaga tara. De la ACS “Elisabeta Polihroniade” Bucuresti la Politehnica Iasi, de la Universitatea Craiova la Cimentul Bicaz, de la Realitatea Husi la CSM Pascani.

Partea leului si-o vor taia, evident, gazdele de la CS Regional de Sah Nord-Est, cu 21 de sahisti inscrisi la competitia a carei sedinta tehnica este programata astazi, la ora 14.00. Primele meciuri vor incepe la ora 16.00, iar caderea de cortina se va produce duminica dupa-amiaza. “In ultimul deceniu, Bacaul nu a contat in sahul national, in special in ceea ce priveste organizarea de turnee.

PUBLICITATE

Vrem sa reinodam firul traditiei si sa devenim un fond sahistic important in Moldova. Tinta noastra este sa egalam Iasiul, care are 15 cluburi si este o pepiniera importanta la nivel de copii si juniori”, a declarat Costica Lupusoru. Pentru a incuraja practicarea sahului la nivel de copii, CSR Nord-Est va organiza pe 27 septembrie, in parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau, un concurs la care sunt asteptati peste 200 de elevi din clasele I-VIII din intreg judetul.

“Prin acest demers, speram sa largim baza de selectie”, a punctat Lupusoru, care, pâna atunci, spera sa definitiveze transferul la CSR Nord-Est a celui mai talentat junior bacauan, Ionut Marian Stancila, legitimat actualmente la Cimentul Bicaz. Stancila va participa si la Cupa Municipiului Bacau, urmând sa se confrunte cu sahisti cu experienta si cu un bun punctaj ELO.

“Ca si gazde, ne dorim ca toti cei prezenti sa aprecieze calitatea concursului si conditiile oferite, insa, in egala masura, speram ca sportivii nostri sa obtina rezultate cât mai bune. Iar aici i-as nominaliza pe Candidatul Maestru Silviu Ifrim, pe Ionut Flavius Lazar sau pe Ion Anitei, de la care asteptam o clasare cât mai aproape de vârf la Cupa Municipiului Bacau”, a concluzionat Costica Lupusoru.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ