A fost finalizat concursul orășenesc de șah „Cupa Renașterii” (ediția a III-a), pentru elevii buhușeni din gimnaziu, organizat de Asociația Culturală „Renașterea” Buhuși, în colaborare cu Primăria Buhuși și Biblioteca „George Bacovia” Buhuși. Aproape 50 de concurenți au primit daruri de Crăciun. Șase dintre ei, finaliștii concursului, au primit și premii în bani.

Campionul, Ștefan Mazilu (Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”), care a câștigat toate partidele, ne-a spus: „Sunt bucuros. Voi reveni la anul”. Pe podium au mai urcat David Munteanu și Sergiu Martin, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”. Daria Sidorac, Adina Balaș și Robert Ursică au obținut mențiuni.

„Acordăm o importanță deosebită sportului pentru copii. Ne bucură faptul că părinții și copiii, cadrele didactice susțin proiectele noastre și în acest domeniu”, a spus ing. Vasile Zaharia, primarul orașului, prezent la toate fazele competiției.

„Anul viitor, competiția îi va invita la start și pe cei din învățământul primar și liceal”, a adăugat prof. Petre Botezatu, președintele „Renașterii”, care a apreciat și aportul profesorilor Teodor Mincioagă, Ionela Agache și Mihaela Corbu în organizarea întrecerii. Pe toată durata competiției, concursul s-a bucurat, la Biblioteca „George Bacovia”, de prezența unui public foarte bun cunoscător de șah.