Data de 19 iunie va ramâne scrisa cu negru in istoria nationalei României de fotbal. Duminica seara, la Lyon, in ultimul joc al grupei A de la Euro 2016, “tricolorii” au fost invinsi cu 1-0 de Albania, parasind astfel competitia continentala. Crudul verdict a fost semnat de un atacant cu nume predestinat, Armando Sadiku.

Acesta a inscris unicul gol al meciului dintre România si Albania, sanctionând in min. 44 o noua iesire gresita pe centrare a lui Tatarusanu, dar si plasamentul defectuos al bacauanului Vlad Chiriches. “Nu este o seara chiar atât de neagra pe cât o vedeti dumneavoastra”, a socat selectionerul Anghel Iordanescu la con ferinta de presa de dupa meci.

“Sa nu uitam ca Albania nu mai este cea de pe vremea mea, a lui Gicu Dobrin sau a lui Florea Dumitrache. Am pierdut in fata unei echipe care are 21 de jucatori din strainatate. Chiar nu ne reprosam nimic. E o performanta ca am ajuns pâna aici”, a adaugat selectionerul secolului trecut, care nu a demisionat dupa esecul de duminica si nici nu a fost demis, cel putin deocamdata, de presedintele FRF, Razvan Burleanu.

PUBLICITATE

In cea mai rusinoasa partida a nationalei României, Iordanescu a utilizat urmatoarea formula de echipa: Tatarusanu- Sapunaru, Chiriches, Dr. Grigore, Matel- Prepelita (’46 Sânmartean), Hoban- Ad. Popa (’68 Fl. Andone), N. Stanciu, B. Stancu- Alibec (’57 Torje).

Pe lânga faptul ca am incheiat turneul pe ultimul loc al grupei A, cu un singur punct sa mai notam ca: nu am marcat din actiune (cele doua goluri au fost realizate de Stancu din penalty), Sânmartean a evoluat o singura repriza in tot turneul, iar Alibec, titularizat in premiera cu Albania, s-a accidentat la genunchi. In fine, sa mai precizam ca, desi invingatoare duminica, Albania are sanse mici de a ajunge in “optimi” de pe locul 3.
In celalalt meci al grupei A, Franta- Elvetia 0-0. Clasament final grupa A: 1) Franta 7p., 2) Elvetia 5p., 3) Albania 3p., 4) România 1p.

Programul zilei de marti:

Grupa C: Ucraina- Polonia si Irlanda de Nord -Germania, ambele de la ora 19.00. Clasament: 1) Germania 4p., 2) Polonia 4p., 3) Irlanda de Nord 3p., 4) Ucraina 0p.
Grupa D: Croatia- Spania si Cehia -Turcia, ambele de la ora 22.00. Clasament: 1) Spania 6p., 2) Croatia 4p., 3) Cehia 1p., 4) Turcia 0p.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ