Sabin Buzdugan și Rebeca Tomiță, vicecampionii naționali la categoria 10-11 ani, împreună cu antrenorii Camelia și Romeo Tanasă

Sala Sporturilor din Brașov a găzduit weekendul trecut ediția 2019 a Campionatului Național de Dans Sportiv pe secțiuni al României, eveniment la care au participat cei mai buni dansatori sportivi români ai momentului. La această competiție Bacăul a fost reprezentat de 10 sportivi legitimați la CSD Adamas Bacău.

Lotul băcăuan a fost compus din perechile Marian Lungu-Bianca Condopol și Sabin Buzdugan-Rebeca Tomiță la categoria 10-11 ani, Alex Bertea-Carina Băisan la categoria 12-13 ani, Alex Chirica-Cristiana Chiper la categoria 19-35 ani și Florin Ștefănescu-Adriana Mitrea la Seniori II. La categoria Tineret (16-18 ani) Bacăul a fost reprezentat și de Mateo Ipate, tot de la Adamas, dar care a făcut pereche cu Sonia Stelea de la clubul Latino Angels din Dej.

Cele mai bune rezultate ale dansatorilor sportivi băcăuani la acest concurs au fost cele ale perechii Sabin Buzdugan-Rebeca Tomiță care s-au clasat pe locul IV în finala secțiunii dansurilor latino-americane și s-au încununat cu titlul de vicecampioni naționali (locul II) la secțiunea dansurilor standard.

Un loc IV a fost cucerit și de perechea Florin Ștefănescu-Adriana Mitrea care au evoluat în finala Seniorilor II. Sportivii băcăuani sunt pregătiți de antrenorii Camelia și Romeo Tanasă, Cristi Sava și Cătălina Țampău. Campionatul Național de Dans al României reprezintă criteriul de calificare la „mondiale” și „europene”, perechile campioane și vicecampioane urmând să reprezinte România la aceste confruntări internaționale.

Alte articole