Sabin Buzdugan și Erica Kerkenyakova, de la Adamas Bacău, sunt campioni naționali de dans sportiv

 Pe 9 și 10 aprilie, la Timișoara, s-a desfășurat ediția 2022 a Campionatului Național de Dans pe Secțiuni al României, cea mai importantă competiție națională organizată de Federația Română de Dans Sportiv.

Între cele 400 de perechi de dansatori sportivi participante la acest eveniment s-a numărat și perechea formată din Sabin Buzdugan și Erica Nikol Kerkenyakova, reprezentanți ai clubului Adamas din Bacău, care au reușit să se încununeze cu titlul de campioni naționali la categoria Open Juniori II – 14-15 ani la secțiunea dansurilor Latino-Americane și s-au clasat pe III la Open Juniori II – 14-15 ani la secțiunea dansurilor Standard.

Titlul de campioni naționali la Latino îi duce pe Sabin și Erica în poziția de reprezentanți ai României la Campionatul Mondial de Juniori II ce se va desfășura va desfășura la Bremen-Germania, în luna iunie. Sabin Buzdugan este elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău iar Erica este din Bulgaria dar este legitimată la Adamas Bacău. Cei doi fac pereche de doar trei luni și doar munca asiduă a făcut posibilă această performanță. Cei doi sportivi care au adus aurul și titlul de campioni naționali pentru Bacău se antrenează în Bacău, la Plodviv, București și Timișoara.

„A fost multă muncă. Nu a fost ușor dar acum sunt fericit. Vreau să le mulțumesc antrenorilor noștri, Romeo Tanasă, Cristi Sava, Diandra Illeș, Kaloian Ivanov, Ramon Zesan și Angel Dimitrov. Desigur, vreau să le mulțumesc și profesorilor mei de la „Alecsandri” care au înțeles exact ceea ce fac. Este un rezultat important iar faptul că o să reprezentăm România la „mondiale” este pentru mine o mare cinste și onoare”, ne-a spus Sabin Buzdugan după încheierea Campionatului Național de Dans Sportiv de la Timișoara.

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"