Periodic, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile publică o statistică cu privire situaţia cazurilor nou confirmate de rujeolă în România. Bacăul, se arată într-un comunicat al DSP, se situează pe primul loc, cu aproape 100 de cazuri nou confirmate, astfel că s-a ajuns la 600 înregistrate de la începutul acestui an.


PUBLICITATE

O statistică este o sumă de cifre sau procente, care relevă doar o stare de fapt. La numărul populaţiei, 100 sau 600 de cazuri nu au relevanţă, dacă nu sunt analizate şi publicate, pentru ştiinţa populaţiei, cauzele şi consecinţele, dar mai ales cauzele acestei boli transmisibile şi, în consecinţă – remediile.

Trăim la începutul secolului XXI, când, afirmă OMS, au fost descoperite toate vaccinurile posibile pentru o sumedenie de boli, însă în România, se mai moare din cauza unei banale rujeole. S-a creat o adevărată isterie împotriva vaccinurilor, tot felul de persoane, organizaţii, cluburi şi persoane publice atacă vehement (fără argumente ştiinţifice) vaccinarea copiilor.

Ministerul Sănătăţii tace condamnabil, de teama unei confruntări publice, specialiştii dau semnale îngrijorătoare, însă rujeola îşi face de cap în continuare. S-a încercat prin lege obligativitatea vaccinării copiilor, nimeni nu ia în seamă o asemenea reglementare, medicii nu mai au un cuvânt de spus.

„Antivacciniştii” iau premii naţionale, sub girul ministerului de resort!, în timp ce copii şi tineri cad nevinovaţi sub efectul teribilei boli, în condiţiile în care rujeola nu are tratament, singurul remediu (preventiv) fiind vaccinul, fapt constatat încă de pe la 1500, când medicul personal al regelui Spaniei a fost trimis în teritoriile deţinute peste ocean, în America Centrală şi de Sud, acolo unde rujeola făcea milioane de victime. În numai câţiva ani, a reuşit, printr-o muncă titanică, să vaccineze întreaga populaţie minoră, stopând epidemia. A fost declarat erou naţional.