Pe 28 mai, “Desteptarea” anunta ca Bacaul risca sa piarda Centrul Regional de Excelenta pentru Juniori in favoarea Sucevei, care elaborase, la initiativa primarului Ion Lungu, proiectul de hotarâre privind asocierea de principiu cu FRF. Pe 29 mai, viceprimarul Bacaului, Radu Ababei, a initiat un proiect asemanator, care va fi supus votului in sedinta extraordinara a Consiliului Local de mâine, 5 iunie.

N-aduce anul ce aduce ceasul! Pe 28 mai- joia trecuta, adica- viceprimarul Radu Ababei a citit in “Desteptarea” ca Suceava a luat-o inaintea Bacaului in privinta Centrului Regional de Excelenta pentru Juniori la Fotbal care urmeaza sa se infiinteze in 2016.

Primarul sucevean Ion Lungu initiase un proiect de hotarâre privind asocierea cu FRF care urma sa fie votat chiar in acea zi. Stirea era nasoala si se latea pe jumatate din pagina intâi! Iar primul intertitlu al reportajului din “Desteptarea” multiplica belelele: “Lungu-Stavarache 1-0”. Stiti cum sunt ziaristii: pricinosi.

Dar pentru ca ai de ne conduc sunt toleranti si “open-minded” (sigur citeste si Stavarache), viceprimarul Bacaului nu a lasat ca o stire nasoala sa compromita un proiect bun. Asa ca, a doua zi, pe 29 mai, Ababei a initiat un proiect de hotarâre similar, iar vineri, 5 iunie, consilierii locali pot vota asocierea de principiu a Municipiului Bacau cu Federatia Româna de Fotbal in vederea infiintarii Centrului Regional de Excelenta pentru Fotbal Juniori in Bacau.

Spuneam ca n-aduce anul ce aduce ceasul! Proiectul de hotarâre a fost initiat de Ababei intr-un ceas bun. Numai ca edilului i-a trebuit jumatate de an si zece sedinte de CL (numarati-le si voi, fratilor!) pâna sa faca un pas catre asocierea cu FRF; asta da, promptitudine!

Anul trecut, in decembrie, bacauanii din fruntea Federatiei, presedintele Razvan Burleanu si secretarul general Gheorghe Chivorchian vorbeau pentru prima oara despre posibilitatea ca Bacaul sa gazduiasca unul din cele doua Centre Regionale de Excelenta care vor fi infiintate in 2016 pentru cei mai buni 50 de juniori ai tarii nascuti in 2001.

In ianuarie, Chivorchian si Burleanu au deschis usa Primariei bacauane la propriu, intretindu-se cu oficialitatile locale pe tema infiintarii Centrului. In martie, la dezbaterea “Strategia dezvoltarii sportului bacauan”, Radu Ababei isi umfla muschii limbii:

“In proportie de peste 90 la suta vom avea Centru Regional de Excelenta la fotbal in Bacau, in parteneriat cu FRF. Acest proiect va permite modernizarea bazei ‘Lucretiu Avram’, acolo unde Federatia va investi 250.000 de euro”. Dincolo de vorbe, nimic! Iar dincolo de Bacau, unii au facut din vorbe, fapte.

Cei din Suceava, de exemplu, care, dupa deschiderea santierului de la LPS, destinat viitorului Centru, s-au grabit sa voteze si asocierea cu FRF. Prin votul de maine, din CL, Bacaul va fi, scriptic, egalul Sucevei. Numai ca, atunci când va desemna gazdele celor doua Centre Regionale de Excelenta ce-si vor intra in pâine in 2016, conducerea Federatiei va tine cont de toate elementele, incepând cu infrastructura. Iar aici, buba!

Pe final, un ultim considerent. Tot in Extraordinara CL-ului de vineri, se va lua act de inlocuirea lui Vasile Jâmbu cu Bogdan Milon in functia de presedinte al CS Stiinta Municipal (fostul CSM 2010). Aici, trebuie sa recunoastem, insa, ca “Desteptarea” nu mai are niciun merit.

Ca daca Stavarache si compania ar fi tinut cont de articolele noastre si in privinta lui Jâmbu, il destituiau inca din martie, anul trecut. La doar o luna dupa ce il instalasera in locul unui alt mare om de sport si de stat, Gabriel Stanica Lupu!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. NU, nu sunt boieri, sunt incompetentii clasei politice inscaunati inconstient de partidele din care fac parte. Indivizi cu valoare zero la cirma unui oras ce moare incet si sigur….

LĂSAȚI UN MESAJ