Bacauanii din cartierul Stefan cel Mare acuza autoritatile ca nu realizeaza serviciile pentru care incaseaza bani de la populatie. Sesizarea a venit de la locuitorii blocurilor 6 si 8, situate in vecinatatea strandului.

„Sunt haite intregi, aici, pe strada! Nu se mai poate iesi. Sunt foarte periculosi”, sustin oamenii. Au sesizat Directia de Servicii Publice (DSP) Bacau, insa, raspunsul primit nu i-a multumit.

„Am sunat, la sfârsitul lunii aprilie, la 524.024, am sunat si in mai, iar, acum, am sunat din nou. De doua luni incercam sa-i convingem sa vina si sa ridice câinii. Stiti ce ne-au spus? Ca Directia de Sanatate a gasit nereguli in adapost si a suspendat activitatea de preluare a câinilor. Altadata, au spus ca nu mai au locuri si ca se reorganizeaza.

Si, noi ce facem in timpul asta? Ce vina avem noi?” Locuitorii acuza DSP de nepasare, afirmând ca, in doua luni, avea posibilitatea sa se reorganizeze si adauga ca au avut destula rabdare. „Flori pe centru, câini la periferie! E normal asa? Sunt platiti din banii nostri si trebuie sa rezolve problema.”

Seful DSP promite razii in forta

Situatia de la DSP a fost cauzata de aparitia unui act normativ emis de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), act care prevede conditii speciale de cazare pentru câini.

„Eu sunt, acum, la adapost, lucram la imbunatatirea conditiilor si a serviciilor sanitar-veterinare. Cred ca, saptamâna viitoare, vom intra in normal”, a declarat Gabriel Gritcu, directorul DSP Bacau. O alta problema a fost demisionarea medicului veterinar, luna trecuta, acesta fiind singurul care putea efectua servicii sanitare (vaccinarea, tratarea si sterilizarea câinilor).

„Nici eu, nici lucratorii nu avem voie sa facem astfel de operatiuni. Dupa ce am ramas fara medic, am incheiat contract cu un cabinet privat, asa cum prevede legea”, afirma Gabriel Gritcu. Seful DSP arata ca, si pentru capturarea câinilor, va incheia contract cu o firma privata, pentru a da „un sut” acestei activitati. Joi si vineri, DSVSA Bacau va evalua adapostul, pentru a vedea daca s-a conformat in privinta conditiilor, iar, de luni, va incepe o ampla actiune de strângere a câinilor fara stapân.

„Vrem sa reducem numarul câinilor reproducatori, pentru ca, altfel, muncim degeaba. Noi capturam 1.200-1.300 de câini pe an, dar numarul lor nu scade, din cauza ca se reproduc.”
Gabriel Gritcu, director DSP Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Asociatia Iubim Natura a sesizat in nenumarate randuri problemele legate de acest Adapost pentru catei. Am avut si avem ample actiuni cu voluntarii in Adapost: pentru monitorizarea activitatilor, hranirea cainilor etc.
  Saptamana viitoare vom monta in Adapost pe cheltuiala Asociatiei noastre si din donatii camere de supraveghere. Aceste camere vor transmite in internet 24 din 24 ceea ce se intampla acolo. Oricine si din orice colt al lumii vor putea vedea si vor putea supraveghea activitatea din Adapost.

  http://iubimnatura.ro/adapostul-de-caini-al-primariei-bacau/

 2. Tind sa contrazi aceste afirmatii: „Vrem sa reducem numarul câinilor reproducatori, pentru ca, altfel, muncim degeaba. Noi capturam 1.200-1.300 de câini pe an, dar numarul lor nu scade, din cauza ca se reproduc.”
  Gabriel Gritcu, director DSP Bacau Deoarece hingherii captureaza tot acei catei care au mai fost prinsi si STERILIZATI/CASTRATI…Deci intrebarea este urmatoarea : CUM D-ZEU SA NU CREASCA NUMARUL CATEILOR DE PE STRAZI DACA INLOC CA ACEI CATEI CARE NU SUNT STERILIZATI, ACEI CATEI DIN JURUL BACAULUI CARE SE AFLA IN CURTILE OAMENILOR CONTINUA SA NASCA PUI, PUI CARE SUNT ABANDONATI PE STRAZI TOT DE CATRE OAMENI, SUNT PRINSI CATEII STERILIZATI? Daca s-ar fi castrat cateii oamenilor din curti, oameni care poate nu isi permit financiar castrarea si sterilizarea animalelor, inloc sa fie prinsi cateii gata sterilizati, cu siguranta situatia era alta…. Se platesc bani grei pentru a imita/mima rezolvarea unei probleme! Iar in ce priveste adapostul

 3. Câinii oare se unde au venit? Sigur nu din ” adăpostul groazei” ! Nici de pe alta planeta! Au fost abandonati de cei care nu își sterilizeaza câinii din curti sau din apartamente.Trebuie sever pedepsit abandonul precum si inmultirea necontrolata a câinilor fără valoare chinologica.
  Pentru asta lupta asociatiile de protecție a animalelor.
  Si cu dezamagire constat ca toate problemele orașului “s au rezolvat “cu excepția cateilor fără stăpân!

 4. Cel mai usor de a distrage atentia de la problemele reale ale oamenilor este sa amintesti de problema cainilor vagabonzi… Mereu se gaseste vreun frustrat care crede ca toti cainii vor sa-l manance pe el.

 5. Abia cand astia revoltati si muscati vor ataca problema altfel , si se vor razvrati impotriva taranilor ,cu caini in curte, care si-au facut un obice sa arunce cutia cu pui la ghena si cand autoritatile vor aplica legea si vor pedepsi abandonul , abia atunci vom avea o rezolvare la problema cainilor maidanezi !! Pana atunci Primaria fura cat poate si da vina pe ONG-uri , si prostii cred TV-ul !!

 6. Cum arată acele “haite” feroce? 2-3 caini amărâți care ziua se ascund printre mașini si ca niște fantome caută noaptea in tomberoane? Vai de ei! Nu ar trebui nici un om sau animal sa sufere.
  Dar noi oamenii abandonam si apoi avem tupeul sa reclamam cu răutate ca” sunt caini ” pe strada.
  “Oameni” care faceți asta: chiar nu va este rusine? S a trezit asa zisul simt civic in voi? Sau sunteti niște frustrati lipsiti de ocupatie si de suflet dar reclamangii de profesie?
  Daca aveti prea mult timp liber faceți voluntariat in cămine de copii ,de bătrâni sau chiar in adăposturi de căței. Faceți fapte bune nu doar ” sesizari” mincinoase.

 7. Cica se captureaza 1200-1300 pe an dar numarul cainilor nu dispare…pai daca nu se face o campanie de sterilziare , din poarta in poarta, pe la sate e vai si amar , sa stie tot omul ca poate castra gratis , ca nu il costa nik si pe deasupra nu mai are nici el stres ca a fatat cateaua sau pisica si ca tre sa ii arunce undeva .unde locuiesc eu acum oamenii ar fi dispusi sa castreze , dar pe banii cui????da taranu 80-120 pentru a castra un animal???pai el nu are nici ce manca , nici ce da animalului din curte de dat bani pentru castrare nici nu mai incape vorba.e nevoie de fonduri pentru sterilizare , e nevoie de vet care se poate deplasa o data pe luna pentru a castra dintr-o anumita locatie , nu vine taranu cu pisica sau cateaua pe micorbuz ca sa oa duca la castrat .omul ar fi deschis la sterilizare dar daca nu e gratis si nu vine la poarta sa castreze ……

LĂSAȚI UN MESAJ