13 iunie 2024
ActualitateS-au finalizat lucrările de consolidare a malului Trotușului de la Gura Văii

S-au finalizat lucrările de consolidare a malului Trotușului de la Gura Văii

Lucrările de consolidare a malului Trotuşului şi îndepărtare a formațiunii stâncoase din albie, care deturna cursul râului înspre malul stâng, erodându-l tot mai accentuat, s-au încheiat cu succes în Gura Văii, după doar două luni de la începerea lor.

Investiția, în valoare de aproximativ 2 milioane lei, a fost prinsă în lista de intervenții pe 2022 a Administrației Bazinale de Apă Siret, după ce primarul Silviu Tinei a solicitat sprijinul autorităților în urma inundațiilor repetate din anii 2005, 2016 și 2018.

Peste 600 de metri liniari de mal au fost consolidați, a fost construit un dig, gabioane şi s-a câştigat teren substanțial în detrimentul Trotuşului, a cărui curgere nu mai amenință acum casele locuitorilor din Gura Văii.În total, 30 de gospodării aflate în imediata vecinătate a cursului de apă şi un total de peste 200 de case, situate de-a lungul malului stâng, nu vor mai avea de înfruntat spectrul inundațiilor.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Grupului de suport coordonat de Administrația Bazinală de Apă Siret & Sistemul de Gospodărire a Apelor Bacău, iar Hotărârea 37 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgența a fost aprobată la doar câteva săptămâni de la prezentarea cazului de către primarul comunei la Prefectură, în aprilie 2022. Astfel, investiția a putut fi prinsă în lista de intervenții pe 2022 a ABA Siret, iar acum locuitorii din Gura Văii pot respira ușurați.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri