Dosarul in care este cercetat afaceristul Viorel Rusu a ajuns la Tribunalul Bacau, dupa ce Judecatoria, instanta care s-a pronuntat initial pe arestarea preventiva, si-a declinat competenta in favoarea instantei superioare.

Si asta pentru ca procurorii au extins urmarirea penala in cazul lui Rusu pentru inca o fapta care nu este de competenta Judecatoriei, ci a Tribunalului.

Asa cum reiese din decizia de astazi a instantei, de prelungire a arestului la domiciliu, Rusu este cercetat si pentru spalare de bani. Tribunalul a admis, astazi, sesizarea formulata de Parchetul de pe lânga Curtea de Apel si a dispus prelungirea masurii preventive a arestului la domiciliu fata de Viorel Rusu, pentru o perioada de 30 de zile, începând din 6 martie pâna la 4 aprilie, “pentru savârsirea infractiunilor de participatie improprie la abuz în serviciu, spalarea banilor, patru infractiuni de fals în declaratii”.

PUBLICITATE

Decizia nu este definitiva. Afaceristul a fost retinut de procurori, la inceputul acestei luni, iar ancheta ar viza instrainarea unor apartamente de serviciu, dintr-un bloc de pe Bulevardul Unirii, ce erau destinate angajatilor Ministerului Afacerilor Interne.

Prejudiciul produs bugetului de stat ar fi de 468.960,6 lei. Avocatul Vlad Sebastian Secuiu, aparatorul lui Rusu, a refuzat si de aceasta data sa comenteze pe marginea acuzatiilor aduse de procurori. Nici Viorel Rusu nu a dorit sa faca declaratii.

Vom reveni cu amanunte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Incet,incet poate v-a spune si felul cum participa la licitatii cu preturi mult prea mari pentru ca sa le ramana si lor”domnilor”ceva banii de buzunar (lucrari facute neconforme cu proiectele).Acolo ,la politie mai sunt dosare care sunt tinute in sertar pentru ca de acest Rusu nu aveau voie sa se atinga nimeni.E o vorba DUMNEZEU INTARZIE DAR VINE.

  2. dar cu statele de plata in doua exemplare, unul cu o suma mai mare si unul cu o suma mai mica ptr. evidentele contabile (ultimul semnat de angajat) la firma Mariei Sale….

  3. Viorel Rusu e un fost politist cu pile si face hotie sio trafic de influenta de cand se stie.
    Este foarte bogat, dar din furat, delapidare, spalare de bani, frauda etc.
    Sa faca puscarie, ca sigur este vinovat, dar e greu de dovedit.

  4. Stavarache preturile lui Rusu la licitatii erau reale in timp ce vanzatorii de pavele si agricultorii din Podu Turcului veneau cu preturi asa zis mici pe care le dublai tu ulterior prin lucrari suplimentare asa ca ciocu mic si nu o mai trage cu Dumnezeu ca e unul pentru toti .Stai linistit va plati fiecare dupa sufletul lui si pentru faptele care le a savarsit !

  5. Domnul Viorel Rusu este un om care a muncit foarte mult sa ajunga ce este in momentul de fata ,tot ce se intampla in acest moment cu el sunt jocurile politice la care trebuie sa aiba si el rolul sau adica asa zis INFRACTOR DE SERVICIU

LĂSAȚI UN MESAJ