Teatrul Municipal Bacovia a gazduit prima sesiune a Festivalului International de Teatru, Muzica si Dans Neghinita.

Astfel, vineri si sâmbata, 28 si 29 octombrie, pe scena din sala mare a teatrului s-au auzit din nou peste o suta de voci minunate de copii si tineri veniti la cea de-a VII a editie a Festivalul International de Teatru, Muzica si Dans Neghinita, sectiunea muzica usoara.

In cele doua zile de spectacol-concurs participantii au fost aplaudati si apreciati cu note la vedere de un juriu format din: Mihai Alexandru – compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor din România; Tudor Turcu – interpret muzica usoara, câstigator X Factor; Aliona Moon – interpreta muzica usoara, reprezentanta Moldovei la Eurovision , finalista Vocea Romaniei; Bogdan Dragomir – realizator, coordonator programe Radio România; Claudiu Bulete – compozitor, CB Media Vaslui; Marcel Iorga – compozitor; Stefan Roscovan – interpret muzica usoara din Moldova, participant Eurovision Junior, participant Vocea României 2016 si Daria Anastasia Tanasa – interpreta muzica usoara, reprezentata a Fundatiei Teatrale Neghinita.

PUBLICITATE

Interpretii au cântat si încântat publicul si juriul cu melodii din repertoriul national si international iar la finalul celor doua zile de concurs aproximativ jumatate din numarul participantilor au primit diplome, trofee si premii in bani din partea organizatorilor si sponsorilor.
Sâmbata, 29 octombrie a avut loc festivitatea de premiere pentru aceasta sectiune a festivalului. În deschidere, au urcat pe scena în calitate de interpreti si trei dintre membrii juriului: Tudor Turcu, Aliona Moon si Daria Anastasia Tanasa.

Alaturi de ei au dansat talentii tineri de la Colegiul National de Arta, sectia coregrafie, îndrumati de prof. Simona Baicu si au cântat câstigatoarele marelui trofeu, Bulgaru Ioana din Galati (prof. Monica Maciuceanu) si Gabur Serena Elena din Piatra Neamt (prof. Alina Apetrii). Trofeele categoriilor au fost câstigate de: Luca Mastacan din Bârlad la 5-7 ani, Maria Adelina Timofte din Piatra Neamt la 8 ani, Anastasia Cotirgasanu din Grinties Neamt la 9 ani, Sabrina Aniculaesei din Roman la 10 ani, Andreea Delia Andrei din Bacau la 11 ani, Miruna Socaci din Târgu-Ocna la 12-13 ani, Yasmine Daria Oprea din Bucuresti la 14-16 ani si Lucian Dragos Alecsa la 16-18 ani.

Evenimentul se bucura de aportul a patru prezentatoare cu o prestatie incântatoare: Teodora Balas, Bianca Popa, Emma Florea si Ilinca Budeanu.

Festivalul „Neghinita” va continua pe 4 noiembrie cu concursurile la sectiunile teatru si muzica instrumentala iar pe 5 noiembrie va avea loc competitia pentru sectiunea dans. Festivalul International de Teatru, Muzica si Dans pentru Copii si Tineri „Neghinita” este organizat de Fundatia Teatrala Neghinita Bacau si Consiliul Judetean Bacau, intrarea la eveniment fiind libera.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ