Consilierii judeteni au aprobat, in sedinta ordinara de miercuri, un proiect privind tarifele care vor fi practicate de Regia Autonoma Aeroportul International “George Enescu”. E vorba despre sume incasate pentru utilizarea infrastructurii aeroportuare si pentru serviciile de handling (manevrare la sol), sume care se vor constitui in venituri proprii.

Astfel, pentru aterizare se va percepe o taxa de 7 euro/tona, insa regia poate aplica reduceri de maximum 50 la suta, in functie de numarul de miscari, in scopul incurajarii cresterii frecventei de operare.

Aeronavele care deservesc zboruri de tip umanitar, misiuni oficiale sau de salvare sunt scutite de taxa de aterizare. Tariful de iluminare va fi de 2,10 euro/t, iar cel de stationare de 0,08 euro/t. Serviciile pentru pasageri (aplicate celor care se imbarca) vor fi de 4,50 euro/persoana, iar cele de securitate aeroportuara, de 4 euro/persoana.

Ultimele doua nu se aplica pasagerilor aflati in tranzit, in transfer si copiilor sub 2 ani. Persoanele cu mobilitate redusa beneficiaza de asistenta si dispozitive speciale de transport, tariful fiind de 0,20 euro/pasager.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ