Dupa un an de la declansarea anchetei la E.ON Moldova in scandalul de proportii privind furtul de energie elecrica si alte fapte de coruptie, cercetarile s-ar putea relua de la zero. Luni, Judecatoria Bacau a pus in discutie cererea avocatilor privind necompetenta materiala a acestei instante de a judeca dosarul si a decis declinarea competentei în favoarea Tribunalului Bacau.

Avocatii inculpatilor au reclamat de la bun inceput ca Parchetul Judecatoriei Bacau nu este cel competent sa instrumenteze dosarul având in vedere infractiunile cercetate, respectiv dare/luare de mita, trafic de influenta.

In momentul in care dosarul va ajunge la Tribunal, explica avocatii, instanta ar trebui sa dispuna reluarea anchetei de catre Parchetul Tribunalului. Decizia ar insemna alte câteva luni pierdute sau mai putin daca se merge pe varianta copy-paste (preluarea rechizitoriului facut de Parchetul Judecatoriei). Cercetarile in dosarul “Coruptie la E.ON Moldova” s-au finalizat in decembrie 2014, când au fost trimise in judecata 22 de persoane, dintre care mai multi directori ai companiei, cinci societati comerciale si primarul din Sascut, Cristinel Bostan.

PUBLICITATE

Potrivit rechizitoriului, inculpatii se fac vinovati de abuz în serviciu si instigare la abuz în serviciu, furt de energie electrica si complicitate la furt, luare de mita, trafic de influenta, deteriorarea si modificarea contoarelor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Eu am vazut ca acei directori circula liberi si fericiti in exact aceleasi masini costisitoare.Basca,ne mai si rad in fata,noua bietilor cetateni.Se pare ca n-au facut nicio zi de inchisoare si nici averile nu le-au fost confiscate dar poate inca nu ma obisnuiesc eu cu viata din Romania.

  2. sunt niste hoti si banditi astia, confirmati de chiar patronat…AM PLATIT ESTIMAREA DE 190 LEI SI nu mi-a scazut NIMIC LA URMATOAREA FACTURA (PE CARE NU SCRIE REGULARIZARE)…. NE FURA ASTIA DE STING…….““Nemţii de la E.ON, care distribuie gaze naturale în jumătatea de nord a ţării şi energie electrică în zona Moldovei, au semnat contracte de consultanţă cu compania mamă, E.ON România SRL, în 2014 în valoare de 34 milioane de lei, echivalentul a 5,6 milioane de lire sterline sau 7,7 milioane de euro. În opinia oficialilor Fondului Proprietatea, entitate care deţine acţiuni la două din subsidiarele locale ale E.ON, nemţii sifonează bani din companie prin încheierea unor contracte între societăţile din acelaşi grup de care nu era absolut nevoie. Astfel, Fondul Proprietatea cere acţionarilor E.ON Distribuţie SA şi E.ON Energie să aprobe acţionarea în instanţă a administratorilor şi directorilor celor două companii, dar şi ai E.ON Moldova Distribuţie, pentru recuperarea daunelor cauzate de semnarea respectivelor contracte cu E.ON România SRL. Aceste propuneri vor fi discutate în cadrul Adunărilor Generale Ordinare a Acţionarilor E.ON Distribuţie România SA şi E.ON Energie România SA, convocate pe 26 mai şi, respectiv, 28 mai 2015.““

  3. niste nenorociti impreuna cu cei ce ii acopera si hoti la drumul mare care cred ca au uitat ca roata se-nvarte si ca fiecare fapta are si rasplata

  4. consultanta de 34 milioane lei in 2014 ?! …imi vajaie capul ,da’ ce fel de consultatii ?! la completarea facturilor cu tot felul de inginerii financiare ,gaselnite de incasat penalitati ,inventii de tot felul gen certificate verzi,taxa cogenerare,rezervare abonament,acciza necomerciala etc. in scopul stoarcerii buzunarului consumatorului casnic ptr.finantat asa zisele lor investitii …bine-zis sifonat …da’ pan’ s-o solutiona definitiv si irevocabil procesul ,nu s-ar putea reanaliza modul de calcul si intocmire a facturii la plata resurselor tarii ca doar nu le importam de peste ocean …

  5. Stati linistiti, ca nu scapa ei atat de usor…se pregateste un nou scandal de proportii, ma voi ocupa eu special de hartuirea acestor talhari de-o sa ma pomeneasca cetatenii oraselor Bacau si Iasi, care trebuie sa afle adevarul…RABDARE!…;)

LĂSAȚI UN MESAJ