După cum era de așteptat, de ieri, producătorii au afișat același preț la marfa expusă în galantare, 40 de lei per kilogram. La negocierea directă cu clientul, se mai fac compromisuri. În aceste zile va fi o luptă strânsă între cerere și ofertă. O testare, un sondaj dacă doriți, pentru deverul mai mare de săptămâna viitoare.

De dimineață, gospodinele au negociat la sânge pentru jumătățile mai mici de miel, cu măruntaie, componente obligatorii pentru prepararea drobului tradițional. Au fost mult mai puțini cei care care au cumpărat un miel întreg de 10-12 kilograme. Pe porțiuni tranșate da! Pulpă și coaste de pus la macerat pentru o friptură la tavă. Există și ofertă pentru iezi, tot la 40 de lei, dar la comandă.



Au venit să vândă carne de miel producătorii care vând și brânză, din împrejurimile Bacăului: Buhoci, Horgești, Blăgești, Oncești, Filipeni…

În hala mare de la parter, la tarabele cu zarzavat și legume, prețurile au rămas la fel. Nu se compară gustul castraveților murați, pe gustate, 15 lei/kg (pentru salata de boeuf, friptură), sau a verzei murate pusă anume pentru sarmale, 10lei/kg, cu ce cumperi cam tot pe acolo, de la supermarket. Plus că acolo nu găsești frunze de potbal, 10 bucăți la un leu legătura. Cele de viță de vie au sărit la 2 lei.

Câte sarmale intră în oala pusă la mustăcit în cuptorul de la aragaz? Bine, adăugând și un pumn de orez și jumătate de kilogram de carne tocată? Mănâncă o familie de patru persoane, trei zile. Țăranii dau dovadă de înțelepciune. Aici nu mai este vorba de profit. Trebuie să trăim toți! Nu am auzit decât urări de „Paște fericit!” și „Sănătate!”. Așa să fie! Ioan Bîșcă

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE