Inaugurarea Centrului Comunitar Stanisesti a adunat, joi, multi locuitori in fata Caminului Cultural, la etajul caruia va functiona noul serviciu. In acest sediu, cei peste 50 de vârstnici ai comunei vor avea un spatiu in care vor desfasura activitati si vor interactiona cu tinerii.

Tot aici a fost amenajat „Clubul cu Lipici”, in care copiii vor gasi jucarii, caiete, carti de colorat, carioca, plastilina si alte materiale.

Exista, de asemenea, un spatiu destinat celor 30 de voluntari (elevi de clasele a VII-a si a VIII-a), spatiu dotat cu calculatoare si „diverse materiale din care sa se inspire pentru a-si planifica si desfasura activitatile dedicate seniorilor sau colegilor lor mai mici”, arata Ionut Chirita, coordonator PR.

PUBLICITATE

Centrul Comunitar Stanisesti mai gazduieste un muzeu al comunei, al carei exponat principal este o lada de zestre veche de 200 de ani, noua biblioteca a comunei, cu o colectie de peste 10.000 de carti, si biroul echipei de ingrijire la domiciliu, care se ocupa de 100 de batrâni.

Amenajarea centrului si activitatile care vor fi derulate aici fac parte din proiectul “Un model replicabil de servicii comunitare pentru mediul rural” si sunt finantate prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Grantul acordat este de 74.800 CHF, iar cofinantarea asigurata de solicitant si partener, in valoare de 36.000 CHF.

„Este cu adevarat un centru al intregii comunitati, unde ii asteptam cu portile si inimile deschise pe toti locuitorii comunei.

Ne bucuram fiindca putem sa ne respectam angajamentul facut inca de acum 20 de ani fata de locuitorii acestei zone de a dezvolta neintrerupt serviciile sociale, medicale si educationale care sa aduca normalitate in vietile lor si perspective de dezvoltare in intreaga zona.

Acum aproximativ 10 ani deschideam primul Club cu Lipici din intreaga zona de est a judetului, astazi suntem mândri sa anuntam ca avem prima comuna din zona care are doua astfel de centre pentru copii. In acest fel, accesul la educatie de calitate si egalitate de sanse intre copii va fi semnificativ sporit!”
Gabriela Achihai, presedinte FSC Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ