Teatrul Municipal Bacovia a declarat deschisă ediția a XXV-a a Bacău Fest Monodrame, festival care va include și în acest an concursul dedicat actorilor, cel rezervat dramaturgiei, recitaluri extraordinare, colocvii, lansări de reviste, ateliere pentru public, spectacole – lectură. Vor fi șapte zile de evenimente zilnice, menite să aducă mai aproape publicul de fenomenul monodramei, dar și un prilej de întâlnire între regizori, critici, invitați.

Festivitatea de deschidere a avut loc, miercuri seara, 17 aprilie, de la ora 18.30, în prezența juriilor de specialitate, a invitaților, oficialităților și a debutat cu o producție a teatrului, piesa „Emigranții”, care a avut premiera anul trecut. Tot aseară au avut loc și primele două reprezentații din concurs, internaționale, cu actori din Republica Moldova și Bulgaria, respectiv „Jurnalul Annei Frank” și „Everything on the table”.

Urmează un program încărcat, în fiecare zi fiind programat la Gio Pub un eveniment de la ora 11.00, iar spectacolele, între orele 17.00 – 21.00. Accesul la reprezentațiile din concurs va fi gratuit, iar la recitaluri extraordinare biletele sunt în vânzare atât online, cât și în agenție.

Din 18 aprilie vor debuta și atelierele de teatru „Scena e a ta”, sub îndrumarea regizorului Ilir Dragovoja și la care accesul este gratuit, finalizându-se cu prezentarea la rampă a unui spectacol.
În acest an, s-au înscris în concursul de Monodramă 38 de actori din țară și din străinătate, iar la Dramaturgie 17, dintre care 3 au fost selectați în vederea acordării marelui premiu.

Marele premiu este în valoare de 2.000 de euro, iar premiul la Dramaturgie este în valoare de 1.000 de euro. Consiliul Local Bacău și Primăria Municipiului Bacău susțin financiar acest eveniment, alături de sponsorul principal, Gio Pub.

Cortina se va trage pe 23 aprilie.


PUBLICITATE