1 martie 2024
ActualitateS-a reluat licitația pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Bacău-Brașov

S-a reluat licitația pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Bacău-Brașov

Licitația pentru Autostrada Bacău-Brașov s-a reluat. Ofertele la contractul pentru Studiul de Fezabilitate pentru autostrada A13 pot fi depuse până la 31 ianuarie.

Compania de Drumuri a prelungit cu două săptămâni, până la 31 ianuarie, termenul-limită pentru depunerea ofertelor la contractul pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Brașov – Bacău, noul termen pentru depunerea candidaturilor fiind decis în urma solicitărilor de clarificare din partea proiectanților, transmite Economedia.ro.

Astfel, CNAIR a ridicat decizia de suspendare a licitației pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate, iar procedura poate continua după patru zile în care achiziția a fost suspendată.Noua licitație pentru Studiul de Fezabilitate (SF) al Autostrăzii Brașov – Bacău a fost publicată pe 25 noiembrie 2022 în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), termenul contractual fiind de 28 de luni, din care primele 24 de luni pentru SF.

Contractul pentru finalizarea studiului este cuprins între 45 și 53 de milioane lei.

Primul contract, cel semnat în 2020 cu proiectantul Search, a fost reziliat în toamnă la cerea proiectantului care nu a mai reușit să acopere costurile reale (n.r contractul a fost semnat pentru o sumă de doar 20 de milioane de lei, mult sub estimarea CNAIR).

Rezilierea s-a făcut în baza OUG 64/2022, adică fără certificat negativ pentru firma de proiectare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri