– in adapostul Primariei au fost gasiti doar 1500 din cei 3.600 de câini declaratI de autoritati – prefectul a declarat ca nu e nevoie de referendum in problema animalelor fara stapân

Sefii de deconcentrate s-au reunit joi, 26 februarie, in sala mare a Palatului Administrativ, in Colegiul Prefectural. Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau, le-a reamintit celor de fata ca la intâlnirea din ianuarie a fost abordata situatia câinilor comunitari, invitati fiind si reprezentantii Primariei Bacau, institutia “in care s-au constatat cele mai multe deficiente”, a precizat Dorian Pocovnicu.

La discutii au participat, atunci, Iulian Stoican, consilier cu atributii de viceprimar, si Gabriel Gritcu, directorul Directiei de Servicii Publice (DSP). S-a discutat despre numarul câinilor din adapostul Primariei, conditiile, precum si prevederile legale cu privire la amenajarea spatiilor de cazare. Partile si-au prezentat punctul de vedere, iar prefectul le-a cerut sa relationeze si sa caute solutii impreuna.

Joi, Dorian Pocovnicu a anuntat ca medierea initiata de Prefectura a avut succes: “Problemele privind comunicarea nu erau din partea DSV, ci a Primariei Bacau, ai carei reprezentati s-au aratat destul de iritati. Dupa acea sedinta, institutiile care actioneaza pe acest segment au facut demersuri si au deblocat situatia.”

Nu sunt 3.600, ci doar 1537!

Cu amanunte a venit Carleta Bodea, directorul DSV Bacau: “In urma solicitarii dumneavoastra de a avea un plan comun, DSV a monitorizat situatia din adapost si a dispus inventarierea câinilor, despre care se stia ca sunt 3.600-4.000, dar numai in evidentele scriptice erau atâtia, in realitate sunt 1.537.

In cadrul planului de masuri, s-au construit boxe individuale, acum au conditii corespunzatoare de cazare, mijlocul de transport este corespunzator si exista contract cu un medic veterinar care asigura tratarea, vaccinare si sterilizarea câinilor.” Prin urmare, DVS a dat liber la capturarea maidanezilor.

Prefectul judetului a insistat ca, in continuare, institutiile trebuie sa dea dovada de seriozitate: “Practic, s-a reluat capturarea câinilor fara stapân, iar Primaria Bacau trebuie sa-si faca treaba. Se dovedeste ca nu e nevoie de niciun referendum, nici de alte actiuni de imagine, e nevoie doar ca institutile de pe acest segment sa-si faca datoria.”