Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” (CCD) Bacau a relansat, la Colegiul Tehnic „Gr.Cobalcescu” Moinesti, programul de formare continua „Managementul organizatiei scolare”. Acesta este destinat personalului didactic din invatamântul preuniversitar, fiind avizat de Ministerul Educatiei Nationale si coordonat de prof. dr. Liviu Botezatu.

Programul este fundamentat pe optiunile strategice ale politicii educationale din România, in contextul sistemului educational european, stabilit prin „Declaratia de la Copenhaga”. Menirea lui deriva din prevederile Legii Educatiei Nationale Nr. 1/2011, care stabileste scopul si obiectivele generale ale educatiei, coroborate cu prevederile Legii 87/2006, privind Asigurarea Calitatii în Educatie.

Obiectivele cursului vizeaza activizarea si dezvoltarea competentelor, dobândite prin formarea initiala, precum si formarea de noi competente, in acord cu obiectivul strategic al Consiliului European de la Barcelona din 2002, care stipuleaza: „Imbunatatirea calitatii si eficientei sistemelor educationale si de formare profesionala din Uniunea Europeana”.

Cele 40 de ore cuprinse in curriculum, sunt repartizate in mod judicios, astfel incât temele fundamentale sunt acoperite complet.

„Relansarea acestui program constituie o prioritate pentru noi. El este de maxim interes pentru colegi, solicitarile fiind pe masura. In acest context, dar urmarind permanent si ridicarea calitatii managementului in invatamântul preuniversitar, vom incerca sa pregatim manageri scolari pentru aceste timpuri. Sa nu uitam ca acest program de formare este obligatoriu, pentru cei care doresc sa ocupe o functie de conducere in sistem.”
prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ