– numarul beneficiarilor de ajutor social din comuna Scorteni a scazut drastic – de la 200 de beneficiari câti erau in urma cu câtiva ani, azi mai sunt 61 de persoane care presteaza diverse munci pentru a primi 136 de lei/luna

Ce-i drept, au iesit din plata si multe familii beneficiare, dupa ce s-au dublat alocatiile pentru copii, iar veniturile familiei s-au cumulat si au iesit din grila.

Tinând cont de faptul ca la stabilirea veniturilor care se iau in calcul pentru acordarea drepturilor de ajutor social in baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, precum si a drepturilor de alocatie pentru sustinerea familiei in baza Legii nr. 277/2010, un numar semnificativ de familii beneficiare ale drepturilor mentionate sunt afectate negativ fie prin scaderea cuantumului beneficiilor de asistenta sociala mentionate, fie prin iesirea din plata a acestora. Asa s-a intâmplat si cu multi dintre beneficiarii de ajutor social din comuna bacauana Scorteni.

Primarul Mircea Ambarus spune ca de la aparitia Legii 416, numarul celor care prefera ajutorul social a fost din ce in ce mai mare. „Când am preluat eu frâiele acestei comunitati, beneficiau de acest ajutor social peste 200 de localnici. I-am pus la treaba pentru ca trebuiau sa justifice banii pe care ii ridicau si nu i-am slabit deloc cu munca. La sapat rigole, la maturat, la spart lemne pentru batrânii neputiinciosi etc. Asa mi s-a dus vestea ca sunt rau si ca ii pun la treaba”, declara Mircea Ambarus, primarul comunei Scorteni (foto). Nivelul lunar al venitului minim garantat (VMG) se raporteaza la indicatorul social de referinta.

PUBLICITATE

Nivelurile pentru VMG sunt urmatoarele: o persoana singura primeste 136 lei, familia formata din doua persoane are 244 lei, familia cu trei membri beneficiaza de 342 lei, familia cu patru persoane are 423 de lei, familia cu cinci persoane ridica 505 lei, iar pentru fiecare alta persoana care depaseste acest numar, ajutorul social se mareste. Cuantumul sprijinului financiar se stabileste intre nivelurile mentionate si venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ