O explozie de sunet si culoare combinate cu multa munca si talent. Asa ar putea fi descrisa in doar câteva cuvinte prima editie a „Attitude Ballet Festival”, eveniment derulat sâmbata si duminica (18-19 iunie) pe scena Teatrului de Vara „Radu Beligan” din Bacau. Festivalul, un proiect al Asociatiei culturale „Reverence”, Colegiului National de Arta „George Apostu” si Teatrului Municipal Bacovia, a reunit in cele doua zile de spectacole peste 150 de participanti, elevi ai celor mai importante scoli coregrafice din tara, care s-au intrecut pe cinci sectiuni: dans clasic, dans modern/contemporan, dans de caracter, dans popular si show revue/ musical theatre/ productii.

„A fost un spectacol efectiv colorat, unde lumea a putut sa vada ce calitati deosebite au acesti copii si cum se pot ei produce pe scena. Sigur, a fost prima editie, o editie reusita, iar pentru anul viitor speram sa avem participanti si juriu din strainatate”, a declarat prof. Simona Baicu, Colegiul National de Arta „George Apostu” Bacau.

Pe lânga sesiunile de concurs si festivitatile de premiere, pe scena teatrului bacauan s-au desfasurat si o serie de work-shop-uri de dans contemporan, clasic si repertoriu, activitati foarte bine apreciate de catre toti participantii.

PUBLICITATE

Cele mai importante reusite in concurs au fost: la sectiune Dans Clasic, categoria mini (5-8 ani) Ane Marie Zaharia de la Dance Planet Bucuresti; categoria 9-11 ani Amira Anghel de la Liceul „Floria Capsali” Bucuresti si Matei Frunza de la Liceul „Octavian Bancila” din Iasi; categoria juniori (14-15 ani) Andrei Mancas de la Colegiul National de Arta „George Apostu” Bacau si Irina Tarau de la Liceul „Floria Capsali” Bucuresti; categoria seniori Andreea Rusu de la CNA Regina Maria Constanta si Quirin Brunhuber de la Colegiul National de Arta „George Apostu” Bacau.

La sectiunea Ansambluri, categoria juniori dans clasic a fost câstigata de Ansamblul Claselor de Coregrafie de la Colegiul National de Arta „George Apostu” Bacau. Ansamblurile de la colegiul de arta bacauan au reusit sa câstige si categoriile de vârsta 9-13 ani dar si categoria Productie, in timp ce grupul „Petit Alegro” al Asociatiei „Reverence” Bacau si-a adjudecat categoria mini. La sectiunea Dans de Caracter, Ansamblul „Busuiocul” a câstigat categoria 9-13 ani la folclor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ