Sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora” a găzduit sâmbătă, 2 februarie, ultima etapă a Festivalului Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru Copii și Tineret „Neghiniță” ediția a IX-a, respectiv secțiunea muzică instrumentală.

În concursul desfășurat pe categorii de vârstă și pe patru instrumente, chitară, vioară-violoncel, pian și suflători, s-au înscris 88 de participanți. Juriul secțiunii a fost compus din: Ioana Stănescu – președinte juriu – lector univ. dr. la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Rodica Jijian – artist instrumentist la Filarmonica „Mihail Jora” Bacău și Ana Maria Cioroparu – profesor la Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău.

În urma jurizării concurenților s-au oferit două trofee. Unul a fost câștigat de Eduard Miscu de la Școala de Muzică Ungheni (prof. Vadim Plaschevici) care a concurat la saxofon, iar celălat i-a revenit lui Andrei Victor Butucaru de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău (prof. Angela Pascu), care s-a impus la pian.

Celelate secțiuni ale festivalului s-au desfășurat anul trecut, în luna noiembrie.PUBLICITATE