Intr-un decor demn de marile festivaluri europene, vineri si sâmbata (30, 31 octombrie), pe scena mare a Teatrului Municipal Bacovia s-a desfasurat cea de-a VI-a editie a Festivalului de Muzica Usoara pentru Copii „Stea printre stele” organizat de Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Neuromotor (A.S.C.H.N.) – Centrul „Daniel” Bacau cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau. In cele doua zile de concurs, pe scena festivalului au evoluat 150 de copii din tara si din Republica Moldova, acestia intrecându-se pe categorii de vârsta. Juriul, compus din: Nico, interpreta de muzica pop; Aurelian Temisan, interpret de muzica usoara; Mihai Alexandru, compozitor si presedinte al juriului; Bogdan Dragomir, realizator emisiuni Radio România; Bogdan Alexe, regizor si producator; Claudiu Bulete, compozitor si Marcel Iorga, compozitor, a avut o misiune dificila in a alege câstigatorii, intrucât toti participantii la Festivalul „Stea printre stele” au fost foarte bine pregatiti.

“A fost un festival foarte bine ingrijit, organizat cu mult simt de raspundere, cu jurati alesi pe criterii profesionale. Când am auzit cu cine voi fi in juriu, mi-am dat seama ca paleta este foarte larga si ca fiecare urmareste câte un domeniu al concurentului. Ascultând concurentii mi-am dat seama ca este un festival serios care a ajuns doar la a VI-a editie, si foarte important, nu numarul ci calitatea concurentilor m-a impresionat, motiv pentru care am fost foarte bucuros sa fac parte din acest juriu”, a declarat Aurelian Temisan, interpret de muzica usoara, membru al juriului.

“Fata de anii precedenti a fost mult mai bine la organizare si in primul rând scena mi-a placut foarte, foarte mult si am remarcat faptul ca a crescut numarul concurentilor ceea ce spune foarte multe despre acest festival. Mai mult decât atât, au fost concurenti cu voci foarte bune, pe multi dintre ei i-am vazut si in alte festivaluri in care au câstigat trofee, deci sunt foarte, foarte buni. Sunt convinsa, ca de la an la an, acest festival va fi si mai bun si sper ca intr-o buna zi sa ajunga international”, ne-a spus la finalul evenimentului interpreta de muzica pop si membra a juriului, Nico.

PUBLICITATE

“Ne-am dorit sa facem un festival calitativ pe masura copiilor participanti la acest eveniment. Scopul si elementul principal al acestui festival, a fost, este si va ramâne imbinarea utilului cu placutul, imbinarea frumosului cu binele, schimbarea de atitudini si mentalitati pe de o parte a parintilor si copiilor sanatosi si de cealalta parte, a parintilor si copiilor cu probleme de sanatate. Prin acest act artistic consideram ca muzica este liantul care uneste oamenii si ii face mai buni, mai umani”, a delarat Marioara Popa, presedintele A.S.C.H.N. – Centrul “Daniel” Bacau, organizatoarea festivalului.

Câstigatorii Festivalului „Stea printre stele” 2015
– Trofeul categoriei 5-7 ani: Mihai Bratosin – Focsani;
– Trofeul categoriei 8-9 ani: Emma Gherganu – Bacau;
– Trofeul categoriei 10-11 ani: Romina Ciocoiu – Roman;
– Trofeul categoriei 12-13 ani: Lorina Laslau – Bacau;
– Trofeul categoriei 14-16 ani: Denisa Irofte – Onesti;
– Trofeul categoriei 17-21 ani: Iarina Danaila – Galati;
– Trofeul categoriei grupuri: Grup Energy – Focsani;
– Trofeul Junior: Andreea Aldea – Piatra Neamt;
– Trofeul Adolescent: Daria Anastasia Tanasa – Bacau;
– Trofeul Festivalului: Ioana Bulgar – Galati.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ