Investitia demarata de Primaria Margineni in 2013 pentru realizarea sistemului de iluminat public cu panouri fotovoltaice a fost finalizata. Aceasta a presupus montarea a 1.606 de stâlpi, fiecare având doi acumulatori, un controler, o lampa cu LED si doua panouri fotovoltaice.

Proiectul are o valoare de 14,4 milioane de lei, din care 11,7 milioane de lei reprezinta asistenta nerambursabila, asigurata din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitati Economice, Axa 4 – “Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice”.

In judetul Bacau, investitia este prima de acest gen din mediul rural. Proiectul a fost initiat si depus de primarul Marcelin Solot si finalizat, dupa demisia acestuia, de primarul interimar Ionel Popa.

PUBLICITATE

De sistemul de iluminat stradal prin utilizarea energiei solare vor beneficia locuitorii a opt sate: Margineni, Barati, Trebes, Valea Budului, Luncani, Poiana, Podis si Padureni.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

18 COMENTARII

 1. De a pune lumina,dl nicu ,era o sarcina de serviciu.Dar era cumva in sarcina lui sa vinda pamintul primariei sotiei? Mda, legea o facea acest primar! Rusine! De unde sa ti faci case, masini, terenuri dintr un salariu de primar? A furat! A crezut ca i merge!A facut lucrari cu primarul de la Luizi Calugara,si plata la patronii ce intocmeau lucrarile se facea fara acte in termen!Asa de destepti primari! S au jucat cu banii nostri! A populatiei! Primarul de la Luizi Calugara este arestat pentru 3 ani si 6 luni ,Nu l mai laudati pe SOLOT !Nu incercati sa acoperiti faptele rusinoase,s a folosit de banii nostri pt interese personale.SOLOT pe cind va plati cu puscarie pentru furturile lui? Ce tot aminati?Devenise inconstient? Nu cred!Doar nasul pe sus, inconstienta. crezind ca el poate face ce vrea.Suntem vinovati ca nu stirpam acesti nenorociti! Daca era avertizat in timp, nu se ajungea aici!A fost sustinut sa faca toate furturile astea!

 2. DOMNUL Solot sa raspunda conform legii de faptele sale dar administrativ ,are realizari !Asteptam DNA-ul sa vina catre comuna vecina, Scorteni unde de 12 an,i nu se vede ,nu se stie …unde s-a cheltuit banul public pentru ca aici suntem… ECO ..ca-n epoca de piatra !!
  SUCCES DNA -ULUI IN 2016 !

 3. “Dupa inceperea urmaririi penale, anchetatorii au mai descoperit si alte lucrari facute la scolile din comuna care se presupune ca nu ar fi respectat conditiile din contracte. Cercetarile au fost extinse si s-a constatat ca primarul Solot a incheiat contracte de prestari servicii si cu SC Boris Trans SRL Margineni, SC Energofor SRL Hemeius, Societatea Cooperativa Mestesugareasca Bobimad, SC Petria Construct SRL Margineni si SC Expres Agricom SRL Rachitoasa, pentru lucrari de constructie/amenajare la diferite obiective din comuna, fara respectarea procedurii de achizitie publica, fiind efectuate plati in baza unor documente care atestau situatii nereale. In acelasi dosar mai sunt cercetati si alti functionari din primarie si reprezentanti ai societatilor comerciale care aveau contracte cu autoritatea locala.”
  https://www.desteptarea.ro/primarul-comunei-margineni-retinut-de-procurori/

 4. La ce le trebuia lumina? Solot ai fost un berbec, trebuia sa-i lasi in intuneric, asa nu se mai vedea prostia. C-asa-i la noi. Daca faci, de ce faci, daca nu faci e mai bine, n-au ce sa mai comenteze hienele, analfabetii, incultii, betivii, lenesii.

 5. Solot, e unul dintre cei 95% din primarii din tara asta, apartenenti la un partid mafiot, fie de dreapta sau stanga care dupa ’89 ”mulg” fara suflare tot ce inseamna ban public si isi construiesc averi pentru ei si pentru tot felul de guzgani mai mult sau mai putin rozalii.
  Lucrurile sunt foarte simple, la un popor de natarai, fara spirit civic si ”sange in instalatie”, cu tineretul vanjos plecat pe capete prin tari straine, au ramas in tara doar mosnegii, parvenitii din vechiul regim si odraslele lor, pomanagii din sectorul public (aviz RAGCC unde Gaina a angajat toate neamurile si toti sunt neamuri intre ei), si o mana de baieti descurcareti din care unii au muncit din greu aici si au contruit cate o afacere iar altii tot din greu cu shpagi au construit imperii.
  Dupa revolutie, au ajuns in toate primariile din tara numai neaveniti, tot felul de tractoristi, care sifoneaza banul public nestingheriti pentru ca partidul ii vegheaza!
  Problema e ca nici pentru ei nu stiu sa fure, risipesc aiurea banul public, pentru comunitate nu creaza un plus valoare si in final ajung sa dea socoteala pentru ca au furat si prost!
  Sunt primari in tara care merita sa le strangi mana ce oameni gospodari sunt, au facut scoli, canalizari, primarie, camin cultural, asfaltat, au adus fabrici in comune sau au atras fonduri sau investitii precum parcuri de eoliene sau energie solara, firme private, insa abia ii numeri pe degete!!!
  Sunt convins ca o sa le vina la toti parlicii randul la ”Beciul Domnesc”, insa nu asta este solutia!
  Solutia este sa le confiste averile si sa nu mai aibe vreodata drepturi civice depline!!!
  Cand vom avea un DNA, un SRI, o Magistratura si o Politie curata, atunci vom avea si prosperitate in tara, pana atunci scapa cine poate!!!

 6. Din aceasta suma de 14,4 milioane, primarul a primit ceva spaga ????? Investitia a fost facuta de firma lui Costica Rusu, din Luncani, spagar si turnator renumit !!!

 7. Dl,Judy…da , era in sarcinile lui de serviciu sa puna lumina,de asta l au ales!Nu sa fure ca un nesimtit banii statului, de fapt ai nostri!De asta trebuia sa puna lumina! Ca asta era sarcina lui!…esti vrun fiu de a lui? prietenas?))))Sa plateasca,pentru tot ce a facut! Ce era inconstient?Da?Apoi sa lase locul altuia ..constient!Cam multi inconstienti sunt,,ce distrug tara asta!Prea mare palaria pentru unii!

 8. Pacat ca am uitat prea repede ca ne trebuia sa schimbam doua perechi de incaltari pana sa ajungem la soseaua principala.
  Pacat ca tot la fel de repede am uitat cand trebuia sa intram in primarie sa cerem o autorizatie ne trimiteau in grajdi ca alte conditii nu erau .
  Si tot la fel de repede am uitat cand iarna ne faceau urme prin zapada parinti sa putem merge la scoala sau cand ne intorceam de la schimbul doi in bezna totala si cu noroiul pina la genunchi si totusi la-am uitat. Ce-i drept s-a gresit, s-a furat si pentru asta or sa plateasca dar numai cei ce nu fac nimic util in viata asta nu gresec cu totii suntem gresitori.
  Parerea mea este ca pana la el s-a furat mai mult dar cu cartile ascunse si asta o stim cu totii, la el sau pus cartile pe masa .
  Eu cred ca o sa mai treaca mult timp pana sa mai gasim un primar care sa realizeze atatea.
  Totusi cine e fara pacat si din cate vad sunteti cativa sa arunce primul cu piatra .
  Eu nu am curaj.

 9. Ma Dani tu nu pricepi ca asta e rolul unui primar?Asta scrie in fisa postului a unui primar! sa pui lumina, drumuri, sa administrezi…..pai mai sunt niste facilitati, ca si primar…dar nu in halul asta! sa nu mai stii de tine! ca tu esti lord! sa plateasca fraierii! ne am cam saturat de escroci, genul asta! Sa plateasca!dar sa i ia si averea! sa vada si copii lui ce inseamna sa nu ai, si mai mult, sa munceasca si ei pe un salar cinstit, sa vad de mai plimba masiniole si nu mai stiu ce e de ei…nu asa merita! vinovati suntem noi de permitem acestor gunoaie sa faca asta! ce nu i s a dat bani sa faca drumuri, lumina..de asta l au ales oamenii,,de asta!

LĂSAȚI UN MESAJ