Sâmbătă, 12 ianuarie, s-a deschis sezonul de schi pe Pârtia Nemira, din stațiunea Slănic Moldova. Vineri și sâmbătă a nins pentru prima dată consistent în această iarnă, iar stratul de nea a fost întregit și cu ajutorul tunurilor de zăpadă.

Pasionații sporturilor de iarnă s-au bucurat, astfel, din plin de zăpada așternută și de condițiile optime în care se schiază pe pârtie și au luat-o cu asalt din prima zi. Iar primul schior din acest sezon, un băiețel, aștepta încă de la ora 9,30 deschiderea pârtiei.

,,Este pentru prima oară când ajung în această stațiune și mă simt excelent pe această pârtie. Este o mare bucurie și pentru băiatul nostru, care învață să facă primii pași cu schiurile. Le mulțumim angajaților pârtiei pentru serviciile oferite. Cu siguranță vom reveni cu mare plăcere, chiar într-o echipă lărgită” – ne-a spus F. P., din Focșani.

Pe directorul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Romil Botezatu, l-am întâlnit tot pe pârtie, dar în fiecare zi de la sfârșitul săptămânii. „În continuare vom utiliza tunurile de zăpadă, astfel încât să putem asigura continuitatea activității și cele mai bune condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă” – ne-a declarat Romil Botezatu,

Pârtia este deschisă între orele 10,00 – 20,00, iar instalația de telescaun funcționează în zilele de luni, marți, miercuri și joi între orele 11,00 – 19,00, vineri, sâmbătă și duminică fiind pornită între orele 10,00 – 20,00.

Romulus-Dan Busnea, Petru Done

Alte articole